Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Мария Габриел очаква извинение, Борисов – голямо извинение (СНИМКИ/ВИДЕО)

Снимка: Ралица Белчева, БГНЕС

Мария Габриел все още вярва, че страната има нужда от стабилност. Това заяви тя на брифинг в парламента, който започна с благодарност към лидера на партия ГЕРБ Бойко Борисов и лидера на СДС Румен Христов за подкрепата, която е имала от първия ден.

Тя обаче очаква извинение от ПП/ДБ за всички епитети, които е чула до този момент.

Всички трябва да продължим да проявяваме отговорност, изтъкна Габриел. И лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е изненадан, че ПП-ДБ не се научили за 9 месеца да не ползват епитети.

Вчерашните декларации за отказ да се заемат министерски постове е в нарушение на споразумението между партньорите в сглобката. Вземайки предвид характерите на лидерите в ПП-ДБ решил да излъчи преговорен екип, който успешно да води разговорите. За да има кабинет, ГЕРБ се съгласили на ротация само на премиер и външния министър.

Не мога да зачеркна тези 9 месеца, сподели лидерът на ГЕРБ.

От думите му стана ясно, че не се договорили за срока за реформа в службите и за отмяна на следствената тайна. Спорът беше за министър Тагарев, заяви Борисов.

Версията на Борисов за предложените имена на министри: Той направил компромис с министъра на спорта. Съгласили се Жечо Станков да е министър на енергетиката, а Румен Радев да стане шеф на БЕХ.

Снимка: Ралица Белчева, БГНЕС

Преговорният екип беше направен, за да се случи ротацията, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

Кое ги накара вчера да покажат истинското си лице, недоумява той.

Само от Мария Габриел зависело дали ще приеме извинението на ПП-ДБ от вчера, отправено към нея. Той настоява за извинения към герберите и Мария Габриел.

Борисов предупреди, че се налага вдигане на данъци. Партията дала 100% доверие на Асен Василев да поеме финансите. Бойко Борисов каза, че дружбата на ПП-ДБ с ДПС била по-голяма, отколкото на ДПС с ГЕРБ. Има път назад, но той минава през това дали Мария Габриел ще приеме извинение, изтъкна Борисов като допълни, че на него му предстои тежък разговор с парламентарната група – дали депутатите биха приели извинение.

Ако министрите не искат да заемат поставете, няма да са те, коментира той отдеглянето на част от включените в проектокабинета на Мария Габриел без да са тали предварително съгласието си. Борисов не иска разговор с ПП-ДБ, защото били невъзпитано, а Кирил Петков чупил шишета по масата. А сближаването трудно щяло да стане. Голямо извинение ще върне ГЕРБ на масата на преговорите. Борисов нямал проблем ДПС да нямат екслузивни права върху регулаторите и изтъкна, че ПП-ДБ искали през задния вход да вкарат БСП. Борисов отказал. Партията искала Габриел да върне празна папка и да се ходи на избори.

Преговорният екип е бил направен, за да се случи ротацията, изтъкна Борисов.

Кое ги накара вчера да покажат истинското си лице, недоумява той. Само от Мария Габриел зависело дали ще приеме извинението на ПП-ДБ заради отправени към нея обвинения и епитети от вчера.

Снимка: Ралица Белчева, БГНЕС

Той настоява за извинения към герберите и Мария Габриел.

Отново лидерът на ГЕРБ предупреди, че се налага вдигане на данъци. Призова да се прочете доклада на Международния валутен фонд.

Партията дала 100% доверие на Асен Василев да поеме финансите, а Борисов си спомни и как Асен Василев по цял ден бил при него, когато се обсъждал бюджета и казвал само „Благодаря, благодаря„.

Борисов показа и че е обиден от определението за него като адвокат на Пеевски. По думите му дружбата на ПП-ДБ с ДПС била по-голяма, отколкото на ГЕРБ с ДПС.

Има път назад, но той минава през това дали Мария Габриел ще приеме извинението, изтъкна Борисов като допълни, че на него му предстои тежък разговор с групата дали депутатите биха приели извинение.

Ако министрите не искат да заемат постовете, няма да са, отсече още той.

На въпроса страх ли го е да седне на масата на преговорите, Борисов отрече, но обясни, че не иска той, като единствен лидер на ГЕРБ да седне срещу четирима, които „да го награчат“ и не иска разговор с ПП-ДБ, защото те били невъзпитани. И даде пример – как се води разговор с Кирил Петков, който чупил шишета в масата. ГЕРБ били сдръжаните, а доказателство за това било, че и в момента не „били пуснали“ Делян Добрев да ги надприказва.

Сближаването обаче трудно щяло да стане, а Бойко Борисов ще трябва да убеждава партията. Партията искала Габриел да върне празна папка и да се ходи на избори.

Голямо извинение ще върне ГЕРБ на масата на преговорите.

Борисов нямал проблем ДПС да нямат екслузивни права върху регулаторите и изтъкна, че ПП-ДБ искали през задния вход да вкарат БСП. Именно на това Борисов отказал.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Русия се похвали, че е превзела село Богдановка в Донецк

На този етап украинските военни не коментират

Испанският премиер намекна за оставка

Скандал за корупция със съпругата на Педро Санчес

Al Jazeera: Израелски безпилотни самолети засилват наблюдението над Рафах

Израелските безпилотни самолети са засилили дейността си над Рафах. Това...

Израел щурмува отново Хан Юнис

Израелските войски си проправиха път обратно в източната част...

Осъдиха на доживотен затвор мъж от Шуменско, убил приятелката си

Деянието е извършено в условията на домашно насилие

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img