Лидерската среща на Нинова е PR, но Христо Иванов би отишъл

Различията между ДБ и БСП се разширявали

Views 11315
0 0
Снимка; архив БГНЕС

Христо Иванов смята, че третият мандат има малък теоретичен шанс. С БСП имат сериозни различия, които съпредседателят на ДБ определи като разширяващи се. Така все повече намалявала вероятността ДБ да подкрепят БСП.

Едно различие е темата с Украйна. България трябва да реализира дългосрочните ангажименти на НАТО, по думите му. С БСП имаме не само различия, но и разширяващи се различия, посочи тук Иванов. Друго различие с левите е интеграцията ни в Еврозоната.

Иначе ДБ ще се включи в среща, макар че тази инициатива на Корнелия Нинова му приличала на PR.

Ако някой искаше да има правителство, друго трябваше да се случи, каза още Христо Иванов, като открои, че при нови избори щета за ДБ няма да има.

За скандала с Nexo той смята, че на страната ни й трябват закони за лобизма и за ясно финансиране. ДБ не са в зависимост от Нексо, по думите му. Финансирането на партията било прозрачно, „не сме влизали в сделки с никой от дарителите„, отчете съпредседателят на ДБ.

На въпрос за статията в Die Welt, която твърди, че още миналата пролет, когато страната се управляваше от коалиционното правителство начело с Кирил Петков, България е изнесла за Украйна гориво и боеприпаси, съпредседателят на ДБ припомни позицията на формацията в подкрепа на Украйна. България трябваше да вземе честна позиция, изтъкна Христо Иванов. Лицемерието струва пари, смята той и посочи, че износът през посредници оскъпи помощта.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Влак помете лек автомобил на жп прелез в шуменско

Влак помете автомобил в шуменско. Инцидентът е станал тази сутрин на жп прелеза на Велино, съобщава БНР . Водачът на колата е успял да излезе от нея преди сблъсъка и не е пострадал. 36-годишният шофьор, който бил зад волана на лекия автомобил не пропуснал влаковата композиция. Колата спряла на прелеза и не […]