Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Кулеба: Берлин реагира на всяко мое изказване за ракетите Taurus

Украинският външен министър Дмитро Кулеба, снимка: EPA/ANDY RAIN / POOL

Украинският външен министър Дмитро Кулеба в интервю за Politico каза, че германските власти изразяват недоволство от призивите на Киев да предостави на Украйна ракетите с голям обсег на действие Taurus.

Можете да ме цитирате, нямам нищо против. Но всеки път, когато отговарям на въпрос (за Taurus), получавам недоволни отзиви от Берлин. Оставям го на тях. Те се поставиха в тази ситуация. Нека търсят изход„, цитира думите на министъра „Украинская правда“.

Германският канцлер Олаф Шолц многократно е заявявал, че е против доставката на Taurus. На 13 март пред Бундестага. той заяви, че би било „безотговорно“ да се изпратят германските крилати ракети Taurus в Украйна. Според него, единственият начин ракетите да бъдат доставени е с подкрепата на германски персонал, което според него е изключено.

Това е граница, която аз – като канцлер – не искам да преминавам„, каза той.

Позицията на Шолц е, че снабдяването на Украйна с оръжия като крилатите ракети Taurus, които Киев може да използва, за да разруши Керченския мост, свързващ Крим с Русия, и евентуално дори да удари Москва, би разтърсило президента Владимир Путин до такава степен, че той би отмъстил на Германия.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Откриха корозирала авиобомба край София (СНИМКА)

Боеприпасът е унищожен от военнослужещи

ЕС по пътя към нулеви емисии – задава се остър завой

Проблеми както по отношение на търсенето, така и по...

Хиляди на пореден протест срещу управляващите в Унгария

Искат реформа в мерките закрилата на детето

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Пеевски и Борисов заедно на среща с миньорите (СНИМКИ)

Обещано и изпълнено. Това заявиха лидерите на ГЕРБ и...

Иран осъди на смърт известен рапър

Иран осъди на смърт известен ирански рапър за подкрепа...

Сателитни снимки показват сериозни щети в Иран след атаката

Сателитни снимки, направени в понеделник, показват, че израелският ответен...

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски материали с деца

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски...

За 40 лева: Заплашиха с оръжие непълнолетни момчета в Борисовата градина

Нападнаха непълнолетни момчета в Борисовата градина за 40 лева,...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img