Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Кремъл: Преговори за Украйна без Русия ще се провалят

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Всяка световна мирна среща на върха за Украйна, която изключва Русия, е просто „абсурдна“ и ще се провали, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в интервю, публикувано във вторник и цитирано от „Ройтерс“.

Песков също каза пред новинарското издание „Аргументи и факти“ , че Русия продължава своята двегодишна война срещу Украйна, за да се защити от Запада.

Може ли украинският проблем да бъде решен без участието на Русия? Отговорът е ясен – не може„, каза Песков в интервюто, направено миналия четвъртък, ден преди масовата стрелба в концертна зала край Москва.

„Защото Украйна е превърната в инструмент в ръцете на колективния Запад, с чиято помощ възнамеряват, така биха искали, да окажат по-голям натиск върху Русия, да обуздаят Русия и да я оставят в периферията на развитието. И ако могат, да я довършат„, добави той.

Украинският президент Володимир Зеленски призова за международна мирна среща на върха, а по-рано тази година Швейцария заяви, че ще бъде домакин на срещата и че се обсъждат дата и подробности.

Руският президент Владимир Путин вече осъди като неприложим украинския мирен план, който призовава за изтегляне на руските войски и възстановяване на границите на Киев от 1991 г., включително Крим, завзет и анексиран от Русия през 2014 г.

Песков повтори, че планът е немислим, и също така осъди обсъжданите от Европейския съюз и други страни планове за поемане на контрол върху печалбите от руски активи и прехвърлянето им на Украйна.

Вярвам, че европейците разбират, че ще оспорим подобно решение. Това вероятно е въпрос не за една година, а по-скоро за десетилетия„, каза той.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Fitch Ratings потвърди положителната перспектива на България във валутата „BBB“

Международната рейтингова агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на...

БСП търси най-достойните в листите за вота (СНИМКИ)

Иван Иванов очаква листа, която да спечели вота

Откриха корозирала авиобомба край София (СНИМКА)

Боеприпасът е унищожен от военнослужещи

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Израел щурмува отново Хан Юнис

Израелските войски си проправиха път обратно в източната част...

Нови разкрития в News24sofia.eu за намушканата жена в софийския квартал „Надежда“ 4 (СНИМКИ/ВИДЕО)

СДВР издирва 28 - годишен мъж, който е криминално проявен, научи още News24sofi.eu

Елена Йончева окончателно загуби данъчно дело за 58 000 лв.

Евродепутатът Елена Йончева окончателно губи делото по обвинения за присвояване...

Прокуратурата поиска задържане под стража на Марин Димитров

Прокуратурата е внесла в Софийския градски съд за налагане...

Гръцки военен кораб прeхвана два дрона на хусите в Червено море

Гръцки военен кораб служещ във военноморската мисия на Европейския...

САЩ готвят сурови санкции срещу китайски банки

Съединените щати подготвят санкции, заплашващи да изключат някои китайски...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img