Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Константинов: Машинният вот не е изборът на българите

Машинният вот не е изборът на българите. 600 000 хиляди души по-малко гласуваха на последните избори в сравнение с първите. Такъв извод направи проф. Михаил Константинов в студиото на БНТ, където той първо коментира освобождаването си начело на „Информационно обслужване“.

Истината е, че лишихме над половин милион българи от право на глас – много от тях казаха, че не искат или не умеят да гласуват с машини“, заяви Константинов и посочи цифри от активността в различни секции.

На въпрос дали машините не намаляват купения вот, математикът се опита да бъде ироничен: „Ако искате да ми кажете, че вътрешният министър е уплашил хората, които купуват вот, то нека да му построим паметник като на Супермен.“

Иначе според Константинов математиците не могат да бъдат изчегъртани – „докато има човешки свят и интернет, то те ще бъдат там. Значи ще ги има и след като мен няма да ме има.“ Той все още е член на „Информационно обслужване“ и така ще бъде до 16 август. Самият той е гласувал за своята оставка – „Нищо драматично няма в това. Това, което виждаме последните години и месеци е, че човек трябва да знае кога трябва да си отиде„, обясни Михаил Константинов и увери, че по никакъв начин не е обиден. Точно след това обаче обясни, че „трябва да има една етика, която да се спазва“ и да не се пренебрегва човекът. „Когато прекратяваш отношения с някого го викаш и му казва. При мен бе неутрално, но у нас се въведе една система, която пренебрегва човека, с който се разделяш. А не осъзнават, че те са следващите„, допълни той. „Няма да коментирам дали заради професионални критерии ме освободиха. Аз гласувах за това.“

За резултатите от изборите проф. Константинов заяви, че те са напълно коректни и законни, разкритикува обаче начина, по който ЦИК е разпределил мандатите. „От ЦИК си приеха едно правило, според което при равни остатъци от изборните резултати, то печели по-малката партия. Никога не е имало такова нещо!“ Той разкритикува и тежестта, която имат гласовете от чужбина – 3 мандата за ИТН, два за ДПС и един за ДБ.

По думите на Константинов „майсторски“ е била сформирана ЦИК и уточни – „с майсторска лъжа“ и с няколко забележителни манипулации, чрез които ГЕРБ да получили по-малко места в Комисията от това, което им се полага.

Голямата новина е за лъжите, с които сме заобиколени. Те са чудовищни, посочи и Михаил Константинов и премина през темата за коронавируса и епидемията. На въпрос обаче толкова ли е драматично, че ГЕРБ си отиват от власт, Константинов започна да говори за това, че си отива цялата християнска цивилизация и разви теза за апокалипсиса с отмирането на цивилизациите. Малко по-назад е процесът в бившите социалистически държави като у нас, Полша и Унгария, според Константинов.

Бялата християнска цивилизация загива, това е видно и с просто око„, заяви Михаил Константинов.

spot_img

Реклама

spot_img

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

САЩ отхвърлят двоен стандарт в отношението си към Израел

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън отхвърли в понеделник предположенията,...

Арестуваха 15 българи за производство на нелегални цигари в Испания

Арестувани са 15 български граждани за участие в организирана престъпна...

Зеленски забрани хазарта за военните

Ключово решение за хода на войната

10,9 млрд. лв. е фискалният резерв към 18 април (ВИДЕО)

Данните потвърди служебният финансов министър

Украйна е решена да си върне мъжете в наборна възраст, живеещи в чужбина

Украинското правителство, което допълнително затяга разпоредбите, докато се стреми...

САЩ и Южна Корея обсъждат разходите за съвместна отбрана

Представители на САЩ и Южна Корея ще се срещнат в...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img