Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Кирил Петков: Вероятно отиваме на избори

Вероятно отиваме на избори. Аз вярвам на Асен Василев. Това каза пред Нова телевизия премиерът в оставка Кирил Петков.

Той е оптимист, че партията му ще спечели евентуални предсрочни избори. „Чувствам се, че пътят тепърва започва, събираме опит и съжалявам за всички корумпирани играчи от последните 30 г. – времето изтече. Убеден съм, че ние ще бъдем. Не ни достигнаха 4 депутата този път„, припомни той опита за съставяне на нов кабинет в същия състав на НС.

Мандатът е при Нинова, тя трябва да даде тон каква да е следващата стъпка. За мен е безсмислено да се мисли, че ще има пети дебат със Слави Трифонов. За мен е интересно как са се почувствали депутатите на Слави за пореден път да ги хвърли под автобуса. Когато от БСП казаха, че не могат с премиер Кирил Петков, предложихме Асен Василев, затова го направихме, не беше заради Слави и Тошко, не исках да съм препятствие за формиране на правителство, обясни той.

Поставихме ясно условие за КПКОНПИ по време на преговори. Всеки има реторика, по делата ще ги познаете, каза премиерът в оставка.

Последното нещо което искаме да видим, е хубав закон и сламен човек. Бяхме сигурни, че най-вероятно никога няма да го приемат. От записа на ДБ ясно чухме, че за Тошко (Йорданов) това е бухалка, на която би му дал зелена светлина, само ако е в управлението. За мен няма опция Слави Трифонов да е наш партньор отново. За мен няма опция ИТН отново да е наш партньор, каза Петков.

Има още свестни хора при тях, жал ми е за тях, те са 8 души, които от лоялност към един лидер стоят. Всички тези реторики за пазаруване, се оказаха несъстоятелни, каза той.

Защо не може да се пазаруват депутати, винаги ще има един, който ще пазарува обратно. Тук е въпрос на кауза. Тези 8 души още имат своя избор„, каза Петков.

Според него поведението на Слави Трифонов е след като са спрели 1,5 млрд. лв. и искането Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ.

Всички искат да видят справедливост, каза Петков.

Има едни средства, които са за всички нас. За два дни Гроздан Караджов отиде на почивка и със зам.-министъра, на когото имаме уважение, дадохме 73% за всички общини„, обясни премиерът и каза, че когато Караджов го няма, върви работата. Сега се върна от почивка и каза че тези общини трябва да се преработват.

Подадохме ръка да бъдем потенциални партньори. След това видяхме, че има големи апетити за големи средства и се опитват да вкарват мъгла за Македония. Не искаме бутафорна институция, искаме да има борд в КПКОНПИ, където да има разследвания. Не се страхуваме никой от нас да бъде разследван, каза Петков по адрес на ИТН и ги обвини, че искат да има концентрирано разпределение на средствата.

Ако беше избран Бойко Рашков щях да имам разговор с него, че всички са равни пред закона.

Дипломатическите отношения с Русия никога не са прекъсвали. И сега има 43 работещи служители в руското посолство и днес. Беше казано, че едва ли не ние сме прекратили договора с „Газпром“ – на тях всеки ден се подава заявка за доставка на газ, обясни премиерът.

Подобно на Сашо Дончев той каза, че вярва в пазара, в частните субекти като по-ефикасни начини да управляват енергийните ресурси. Тук имаме един доставчик за цяла Европа, който ползва газа като оръжие. Президентът на Франция Еманюел Макрон, германският канцлер Олаф Шолц отиват и преговарят, даде пример Кирил Петков.

Президентът на Азербайджан Илхан Алиев беше приятелски настроен, каза че може да ни достави между 0,5 и 1 млрд. куб. м на годишна база. Още трябва да изчистим начина, по който да го доставим„, каза Петков по повод посещението си там.

На въпрос: „Защо прекратихте на пожар меморандума с Джемкорп“, той каза, че тези две компании подписаха с Министерството на енергетиката писмо за намерения – нека да видим дали да инвестираме в България. След това стана опорка на Борисов. След това поисках от ДАНС информация дали има руски интереси зад единия от участниците, имало е руски инвеститори преди 4 г. Спряхме поредната опорка, поредната „Македония„, каза иронично Петков.

Използваше се като спекулативна тема, страните не искат да са в епицентъра на подобни опорки. ГЕРБ спряха едни инвеститори да не влязат в България. Грешката – ГЕРБ се упражняваше на пиар, ние не отвръщахме на удара, те инспирираха фалшива новина.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи...

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски материали с деца

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски...

Премиерът на Хаити подаде оставка

Министър-председателят на Хаити Ариел Хенри подаде оставка, съобщава "Ройтерс"....

Доклад на ОССЕ: Хиляди украинци са незаконно задържани от Русия

Незаконното задържане на цивилни украинци в окупираните от Русия...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Задържаха 1,4 тона кокаин на пристанище край Стокхолм

Шведската митническа служба хвана 1,4 тона кокаин, едно от...

40 дни от кончината на патриарх Неофит

Главата на БПЦ почина на 13 март на 78-годишна възраст

ГЕРБ хвърлят щетата „Боташ“ в пленарна зала и на Денков (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=_MwTfUX6MSw Парламентарната група на ГЕРБ-СДС входира доклада с "Боташ" в...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img