Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Киргизстан твърди, че неговите граждани в Русия са активна мишена на вербовчици

Снимка: Stock

Киргизстанците работещи в Русия активно биват примамвани от вербовчици на бойни групировки, които искат от тях да извършват насилствени действия, каза в четвъртък министерството на труда на Киргизстан, цитирано от „Ройтерс“.

Стотици хиляди хора от мюсюлманската централноазиатска нация Киргизстан работят в Русия, а киргизкото министерство на труда каза, че вербовчици се свързват с граждани чрез социални мрежи, приложения за съобщения и уебсайтове за запознанства.

Нападението миналата седмица разпали антиимигрантските настроения в Русия, особено към работниците от предимно мюсюлманските бивши съветски републики в Централна Азия.

Правителството на Киргизстан тази седмица призова своите граждани да не пътуват до Русия, освен ако не е необходимо, както и Узбекистан, друг голям източник на работници мигранти в Русия.

Федералната служба за сигурност на Русия съобщи, че е арестувала 11 души в деня след атаката, сред които четиримата нападатели. Те са граждани на Таджикистан и в неделя се явиха пред московски съд по обвинения в тероризъм със следи от жесток побой.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Китай посредничи на „Хамас“ и „Фатах“

Двете палестински групировки са във вражда от 2007 г.

Самолет кацна аварийно в Ню Йорк след инцидент

Върнал се е на летището малко след излитането

Ваня Григорова: Изхабени политически бастуни им се привиждат патерици

"Изхабени от политическа употреба бастуни им се привиждат патерици....

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Забраната за реклама на хазарта е приета на първо четене

Бюджетната комисия прие на първо четене забраната за реклама...

САЩ отново удрят Иран със санкции заради кибератаки

САЩ засилиха санкциите си срещу Иран във вторник, като посочиха...

Премиерът на Хаити подаде оставка

Министър-председателят на Хаити Ариел Хенри подаде оставка, съобщава "Ройтерс"....

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img