Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Калин Стоянов няма снимки от вечеринки с баща и син Димитрови

Вътрешният министър Калин Стоянов, снимка: БТА

Ако съм бил близък с баща и син Димитрови толкова, колкото господин Рашков и колкото в момента се внушава, и за мен щяха да се изтекли до този момент снимки. Останалото са внушения. Това заяви в студиото на БНТ вътрешният министър Калин Стоянов.

Той категорично настоя, че това, което се изнася в публичното пространство, са внушения, които целят да го дискредитират. Това е напълно в унисон с тезата му за организиране на кошаревски свидетели и кампании срещу него в дома на Бойко Рашков.

Калин Стоянов обвързва кампанията срещу себе си с една цялостна атака срещу МВР, която обясни с успехите на вътрешното ведомство за влизането ни в Шенген, срещу пътния травматизъм и борбата с трафика на наркотици.

Иначе Калин Стоянов познава баща и син Димитрови – виждал ги е в МВР: или в кабинета на господин Рашков или изчаквайки пред него. Това са хора, които често са били при вътрешния министър и „е нормално да ги възприемаш като негови близки“. Не съм се съмнявал в тях, заяви Калин Стоянов и призна, че не е питал какви са те всъщност и с какво се занимават.

По досъдебното производство обаче има и други разпитани ръководители в МВР, като Калин Стоянов намекна, че те са дали подобни свидетелства.

А на въпрос дали Димитрови действително са контрабандисти, Калин Стоянов каза: това ще стане ясно в рамките на производството, но и следва да има влязла в сила присъда. Вътрешният министър смята обаче, че има доста доказателствен материал, тъй като се е работилодълго време и на високо ниво„. По никакъв начин реализацията на разследването в началото на кампанията не е използвано като бухалка. А и „председателят на ДАНС не казва нищо случайно и казва много малка част от това, което ще влезе в папките на едно досъдебно производство и обвинение„.

Нотариуса бил ли е сътрудник на службите? – „Не, няколко пъти го казах„, заяви Калин Стоянов и посочи, че единствената служба, която е събрала материали срещу Нотариуса, е била ГДБОП по време на негово управление. Дали Мартин Божанов е бил сътрудник е държавна тайна и разгласяването й е наказуемо, посочи Калин Стоянов.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Една година от масовата стрелба в белградско училище

На днешния ден преди една година тринадесетгодишният К. К. откри...

Масов бой и пострадали в центъра на Габрово заради етническа основа?

Масов бой в центъра на Габрово и пострадали хора....

Лошото време попречи на един самолет българи да посрещнат Великден на Санторини

Силният вятър на гръцкия остров Санторини промени плановете на...

Външно министерство предупреждава българите да внимават в Тбилиси

Във връзка със продължаващите протести в грузинската столица Тбилиси, Министерството...

Дания облекчава закона за абортите

Дания облекчава закона за абортите за първи път от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Пиян шофьор помете 4 паркирани коли във Велико Търново

24-годишен шофьор помете 4 паркирани коли във Велико Търново,...

Олимпийският огън потегли към Париж

Олимпийският огън за игрите в Париж отплава за Франция...

Природозащитници подкрепят силните аргументи на ветото на Радев за инвестициите

Коалиция "За да остане природа в България" подкрепя ветото на президента върху...

Ситуацията на фронта се влошава, призна украинското командване

Обстановката на фронта е сложна и има тенденция към...

МВФ открива кредитна линия от 8 млрд. долара за Колумбия

Международният валутен фонд (МВФ) съобщи в петък, че ще...

Иван Сотиров: Партиите в България деградираха до олигархични корпоративни структури

Коалицията "Синя България“ се регистрира за участие предсрочните парламентарни...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img