Йотова: Президентът няма намерение да прави политически проекти

News24sofia.eu
Views 11113
0 0

Хората, които обясняваха няколко години, че президентът иска да прави политически проект и партия, сега трябва да бъдат разочаровани.

Това заяви в студиото на Нова телевизия вицепрезидентът Илияна Йотова и посочи, че „президентът е президент на Република България“ и няма никакво намерение да прави политически проекти, нито да оглавява алтернативата, както го тикат в тази посока.

Амбицията за парламентарните избори съществува в българските избиратели и в техните политически представителства. Ако визираме президента – струва ми се, че не, добави Йотова.

Относно датата за предстоящия вот Йотова коментира, че президентът е дал достатъчен отговор по въпроса – според конституционните разпоредби. Има обаче твърде много неизвестни, включително и за това да се каже защо датата 28 март не е добра и защо е по-добра дата през май, например.

Президентът постъпи възможно най-коректно. Това са неговите конституционни правомощия, а 28 март е първата дата за избори, посочи вицепрезидентът.

Според Йотова по темата дали провеждането на изборите през март е безопасно, или не ще се произнесат хората от научните среди.

Вицепрезидентът обаче коментира и че до преди месец всички са искали предсрочни избори, а сега всички не искат с аргумент, че не са готови.

Аз обаче имам друго мнение – няма партия в момента, която да не е готова, категорична е Йотова.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Защо един лекар, нападнат по време на работа вчера, се връща в Спешното днес?

Лекарката, ударена на 21 декември от 20-годишен мъж, облечен като жена, е председателят на Националната асоциация на работещите в Спешната помощ д-р Десислава Кателиева. Тя продължава да дава дежурства, въпреки болката, защото няма кой да лекува пациентите. Това обяви самата тя в социалната мрежа Фейсбук. Д-р Десислава Кателиева описа как е

Read More »