Изплатени са заплатите и в „Български пощи“

News24sofia.eu
Прочитания 3131
0 0

Изплатени са заплатите на служителите в „Български пощи“. В това увери вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова по време на парламентарния контрол в Народното събрание.

„Български пощи“ е основен приоритет на управлението. Над 68 млн. лв. от Плана за възстановяване и устойчивост са предвидени за модернизация и дигитална трансформация, а 25 млн. лв. за обновяване на пощенските станции.

Тя е заварила „Български пощи“ в трагично състояние, отделно на това институцията рядко е била споменавана рядко в парламента по време на всички мандати на ГЕРБ. „Български пощи“ не са били включени в списъка със стратегически обекти, не е упражняван никакъв контрол и не е оказвана никаква подкрепа.

Констатацията на трите одита на „Български пощи“ – ,дефицити на съвременни технически средства на информационните системи – наличие на 2 600 работни станции с остарял хардуер.

Към момента продължава проверката на АДФИ в „Български пощи“, като докладът трябва да е готов през месец юни. Константинова ще сезира съответните органи да направят дължимото, за да може виновните лица за състоянието на „Български пощи“ да понесат своята отговорност. Константинова е сезирала НАП, ДАНС, МВР, отдела по „Киберсигурност“ в ГДБОП и Икономическа полиция да упражнят съответните правомощия по своята компетенция.

По отношение на изплащането на пенсиите в „Български пощи“ Константинова заяви, че пенсиите се изплащат на хартия по списък на НОИ. 100% от пенсионерите са получили великденските добавки и пенсиите. Тя призова депутатите да извикат някого от ГДБОП, за да обясни за хакерската атака в „Български пощи“. Криптовирусът е бил насочен така, че да засяга всички държави без Русия и другите от бившата съветска република, уточни Калина Константинова.

Припомняме, че базата с данни на „Български пощи“ бе ударена от хакери в средата на април.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Превозвач се жалва от политически репресии

Дружеството „Транспект“ АД, което е собственик на търговските марки „Юнион Ивкони“ и „Груп плюс“, е в ревизия от НАП. Физическите лица, собственици на капитала на акционерното дружество, са в ревизия от НАП. Всеки момент очакваме полицията и НАП да нахлуят в офисите на „Юнион Ивкони“ и „Груп плюс“, за да бъде

Read More »