Ива Митева: Гласуването на кабинета на ИТН – в сряда

Когато сме политици, трябва да внимаваме какво говорим и какво правим. Така председателят на Народното събрание отговори на въпроси, свързани с Петър Илиев, Момчил Иванов, Слави Трифонов

Views 12025
0 0
Снимка: архив Информационна агенция News24sofia.eu. / Светломир Стоянов/

Очаквам кабинетът на ИТН да бъде гласуван в пленарна зала на редовно заседание в сряда (11 август). От заявките на парламентарни групи разбирам, че, за да обмислят решението си, искат малко време, което могат да използват до тогава„.

Това каза пред БНР председателят на парламента Ива Митева. Тя уточни, че до провеждане на избора в Народното събрание има възможност за смени в състава на предложеното правителство.

Политиките ни са амбициозни и съвпадат с много от другите партии. Това са политики, които хората очакват. Имената в проектокабинета са нови, да, но нали това искахме – млади и неопетнени хора. Смятам, че като цяло съставът е много добър„.

Митева подчерта, че „ролята на парламента трябва да се върне и той трябва да бъде много по-силен въпреки фрагментираното мнозинство„.

Вярвам, че в парламента ще се върне истинският дебат… Виждам, че започваме да работим, да търсим съгласие и единение по темите„.

Когато сме политици, трябва да внимаваме какво говорим и какво правим. Така председателят на Народното събрание отговори на въпроси, свързани с Петър Илиев, Момчил Иванов, Слави Трифонов.

Трябва да сме отговорни„, допълни Ива Митева.

Тя увери, че ще следи за внасянето на закони, тъй като „в момента има ентусиазъм за законодателство, гони се количество, а не качество„.

Трябва да започнем да работим заедно по теми – образование, здравеопазване, правосъдие, които са важни за всички хора… Главният прокурор е уреден в Конституцията. Категорично всички сме за това, че не може да има вече единна и централизирана прокуратура, тази пирамидална структура трябва да приключи. Аз съм участвала във всички промени в Конституцията – от първата през 2003 година, но от пет поправки – четири са свързани с правосъдната система. Къде сме ние? Там, в 2003 година! Правени са един поправки, които не са решили проблемите ни„.

Председателят на парламента прогнозира, че ако кабинетът на ИТН не мине, отиваме на избори.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Софи Димитрова

Софи Димитрова се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2019 година.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Горските пожари в Турция продължават, 13 са извън контрол

Повече от 5000 души в Западна Турция, подкрепени по въздух и суша, се борят с най-големите горски пожари в страната от повече от десетилетие насам, като 13 пожара все още са извън контрол, информира ДПА. Страната се бори с горските пожари 11 поредни дни на фона на високи температури. Пожари […]