Хампарцумян: Не бива да се гледа формално на списъка на OFAC

Прочитания 13436
0 0

С налагането на санкции от страна на САЩ рязко се пресича влиянието на тези пари върху политиката и икономиката. Банките ще бягат като дявол от тамян от активите, които попадат под санкции, а Левон Хампарцумян смята, че те вече са наложени.

Дефиницията за свързано лице у нас и в Америка е различна, предупреди банкерът и допълни: „Във всеки случаи обаче нещата не са формални и не е добре на този списък да се гледа формално.“

Добра грижа от страна на държавата вижда той в заявката, че ще бъде публикуван допълнителен списък с предупреждение към свързани лица. Трябва да се защитят държавните активи в такава ситуация. Държавата е добронамерена – тя казва „внимавайте“. Това ще е и целта на актуализиране на списъка„, посочи Хампарцумян.

OFAC може да бъде директно питан, ако някой бизнес има съмнения. Отговорът няма да дойде за 48 часа, но ще дойде, посочи още банкерът.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Ива Митева: Този път ще опитаме да съставим правителство

„Безспорно има експерти в това правителство (служебното на Стефан Янев – б.р.), има министри, които бихме подкрепили. В 45-ото народно събрание беше трудно да се работи. Когато правите нещо, трябва да правите с добър партньор„. Това заяви пред Нова телевизия Ива Митева – председател но 45-ото народно събрание, избрана от […]