Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Хаджигенов не изключва коалиция на ИБГНИ, ДБ и проект на служебните министри

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / Светломир Стоянов

Ако мандатът беше в „Изправи се БГ! Ние идваме“, категорично щеше да е различно. Щяхме да покажем как и защо може да се направи правителство на малцинството и как то може да работи изобщо. Това заяви пред БНТ адвокат Николай Хаджигенов от ИБГНИ.

Относно възможността за евентуален политически проект на служебните министри Асен Василев и Кирил Петков той отбеляза, че политическото поумняваме там е факт, докато в „Има такъв народ“ дори нямало наченки на такова.

На въпрос дали не се оформя бъдеща коалиция „Изправи се БГ! Ние идваме“, „Демократична България“ и новия проект на служебните министри, Николай Хаджигенов посочи, че на този етап това е добре звучаща възможност. Теоретизираме, но това е ок, чудесно, коментира той.

От своя страна Мая Манолова подчерта, че на избирателите е нужна увереност, че в следващия парламент формациите на промяната ще бъдат първа политическа сила.

Относно работата и краткото съществуване на настоящия парламент тя изтъкна, че за неговата ефективност ще съдим по резултатите. Тя напомни, че са били актуализирани пенсиите, че е било повишено майчинството за работещите жени през втората година. За първи път имало толкова ясна подкрепа за земеделските производители, за дейците на културата. Резултатите на този парламент, макар и кратък, са видими и са полезни за гражданите, обобщи Манолова.

По отношение на скандала около Татяна Дончева след твърденията на депутат от ИТН, че се е опитала да разцепи парламентарната група с предлагане на подкуп от 500 000 лв., тя заяви, че този въпрос ще се изясни в съда. Тя обаче била убедена, че това е спекулация.

От своя страна Хаджигенов определи случая като „страшна тъпотия“.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Хизбула нанесе най-дълбокия си удар в Израел

Подкрепяната от Иран ливанска групировка Хизбула заяви във вторник,...

Антон Хекимян: В Столичната община е пълен хаос

Антон Хекимян е общински съветник на ГЕРБ в Столичния...

Димитър Главчев предлага да поеме МВнР (ВИДЕО)

Той подчерта, че подготовката на изборите "върви много добре"

Венецуела връща в страната Агенцията за правата на човека на ООН

Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви във вторник, че е...

„Зелено движение“ било изолирано от ПП-ДБ

"Зелено движение" беше изолирано от ПП-ДБ. Това заяви пред...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img