Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Драгомир Заков готов да участва в ново правителство

Снимка; архив БГНЕС

В момента продължавам да изпълнявам съвестно задълженията си, макар и като министър в оставка. Ако дойде предложение от ПП, че в нов кабинет ще се разчита на моята експертиза, ще го приема.“ Това заяви пред Нова телевизия министърът на отбраната в оставка Драгомир Заков.

По думите му трябва да се търси консенсус за коалиция след връчването на третия проучвателен мандат на БСП. Той посочи, че събитията от последните месеци са дали ценен урок на народните представители,

Според Заков страната трябва да има работещ парламент. Ако нямаме такъв, това не е добре за държавността, допълни министъра.

Той изтъкна, че всяка партия в четворната коалиция е имала своята роля. Ако се състави ново правителство в четворен формат ще е добре за коалиционната култура, допълни Заков.

Министърът на отбраната коментира темата за катастрофата на военен самолет край Кавала. Той посочи, че самолетът е превозвал боеприпаси от Сърбия до азиатска държава. Защо ще стигна до там ще разберем от разследването. Никой не е застрахован от инциденти, допълни Заков.

По отношение на отнетите лицензи на ТЕРЕМ и Авионамс от Русия, той заяви, че е получен мейл от Русия (отнасящ се само за ТЕРЕМ). Заков изтъкна, че някои от мотивите, които се излагат са несъществуващи. По думите му заради наложените санкции от ЕС, руски експерти не могат да пътуват и да извършват одити. Това е политическо решение. Големия проблем не е лиценза, а резервните части, категоричен бе той.

Министърът посочи, че няма опасност да приземим нашите самолети и хеликоптери.

Заков заяви, че комисия ще разгледа договорите за F-16. По думите му става въпрос за първите 8 самолета. Ще се дискутира осъвременяване на договора, добави той.

Министърът на отбраната в оставка коментира и двата случая, при които самолети нарушиха въздушното ни пространство. По отношение на самолета, летял през няколко държави, и после изоставен край Търговище, Заков заяви, че не може да даде допълнителна информация, защото тече разследване.

По отношение на по-пресния случай той посочи, че трябва да се подхожда с отговорност. Нужно да се реагира остро в такива ситуации и нарушителите да си носят отговорност, категоричен бе Заков.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи...

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски материали с деца

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски...

Премиерът на Хаити подаде оставка

Министър-председателят на Хаити Ариел Хенри подаде оставка, съобщава "Ройтерс"....

Доклад на ОССЕ: Хиляди украинци са незаконно задържани от Русия

Незаконното задържане на цивилни украинци в окупираните от Русия...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Трагедия с мигранти край Джибути

Шестнадесет потенциални мигранти загинаха, а други 28 са в...

Западни дипломати са предали чрез Турция послание за деескалация към Иран

Западните държави се опитаха да изпратят послания на Иран...

Макрон предупреждава: Европа може да умре

Френският президент Еманюел Макрон призова Европа да се справи...

Ердоган в Ирак търси възстановяване на връзките и сътрудничество срещу ПКК

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган направи рядко посещение в Ирак в...

Кулоарно напрежение и пленарни сръдни за оставката на Росен Желязков

Няма кворум за днешното заседание на Народното събрание (НС)....

Полша предрича неизбежно поражение на Русия при атака срещу НАТО

Руска атака срещу НАТО неизбежно ще завърши с поражение...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img