Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Дело за убийство във Барна влиза в съда

Окръжна прокуратура-Варна предаде на съд 30-годишния И. И. с обвинение за смъртта на негова приятелка вследствие на побой.

Обвиняемият и пострадалата се познавали от дълги години, като в последните 4-5 от тях живеели заедно на квартира в гр. Варна. На 09 март 2020 г. отишли на гости на свой приятел, свидетелят А. М., който празнувал рождения си ден. Употребили алкохол. В един момент обвиняемият започнал да псува и обижда пострадалата. Ударил я с ръка в главата. Жената паднала на земята, а той започнал да я рита по цялото тяло.

Домакинът се опитал да го спре, но също бил ударен от И., поради което се обадил на телефон 112 и поискал да дойде полиция. Въпреки молбите на приятелката си, обвиняемият продължил да я рита. Преди идването на полицията преустановил агресията и напуснал местопрестъплението. Полицаите разговаряли с пострадалата, която се оплакала от силни болки в гърдите. Не след дълго и тя си отишла.

Свидетелят М. посетил нееднократно в следващите дни квартирата на обвиняемия и приятелката му, като тя продължила да се оплаква от болки в гърдите, без да потърси медицинска помощ.

На 05 април 2020 г. М. за пореден път отишъл в дома им. Жената била в изключително тежко състояние – не можела да диша и да върви от болки. С такси тримата отишли в МБАЛ „Света Анна“ на преглед в спешното отделение. Пострадалата била хоспитализирана, но въпреки проведеното лечение около 20.30 часа на същия ден починала.

В хода на започналото разследване, съдебномедицинска експертиза установила, че причината за смъртта е следствие от нанесения побой.

На И. И. е повдигнато обвинение за престъплението вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда, наказуемо с лишаване от свобода от две до осем години. Обвиняемият не е предвиждал настъпването на фаталния резултат от деянието си, но е могъл и е бил длъжен да го предвиди.

Той е задържан. Предстои разпоредително заседание по делото.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Хаменей похвали иранската армия за удара срещу Израел

Върховният лидер на Иран Али Хаменей благодари на въоръжените...

Арестуваха 13 надзиратели в Италия по подозрение, че са малтретирали непълнолетни

Италианската полиция арестува 13 надзиратели в затвор по подозрение,...

Михаил Константинов вижда нова коалиция след изборите

Сегашната сглобка се осъществява невъзможна след изборите на 9...

Ще ни дават ли отново „магически хапчета“ преди изборите?

Социологът Димитър Ганев заяви, че избирателната активност няма да...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img