ДАНС влезе в ТЕЦ „Марица изток“ 2

Операцията се развива на фона на системните обвинения

Прочитания 5847
0 0

Държавната агенция „Национална сигурност“ проверява ТЕЦ „Марица изток“ 2, съобщава Нова телевизия. Няма обявена от службите акция.

От управата на ТЕЦ-а са заявили, че става дума за регулярна проверка на документи и оказват пълно съдействие на служителите на агенцията. До този момент обаче не е имало съобщения за такива проверки.

Операцията се развива на фона на системните обвинения от страна на работодателските организации за саботаж и дори за престъпни схеми, а не само за недобросъвестност в работата на енергийните предприятия. За това и три работодателски организации и синдикатите организират протест на 19 октомври.

Също така и проверката е на фона на проблемното включване на Маришкия басейн в Плана за възстановяване и устойчивост, който днес правителството смята да внесе в ЕК за разглеждане.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Дияна Георгиева

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Синдикатите недоволстват пред Тимерманс срещу затваряне на въглищните ни централи

С малък протест представители на синдикатите посрещнаха заместник-председателя на Европейската комисия Франс Тимерманс. Тимерманс, който отговаря за Зеления пакт, ще проведе среща с премиера Стефан Янев по време на своята визита в София. Очаква се двамата да обсъдят Плана за възстановяване, приет на вчерашното заседание на българското правителството. Протестът е

Read More »