Реклама

https://www.gerb.bg/bg

„Булгаргаз“ обяви прогнозна цена на природния газ за ноември

Снимка: БГНЕС

„Булгаргаз“ ЕАД съобщи, че прогнозната цена на природния газ за ноември 2020 г. е 26,25 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС) и отчита влиянието на ценообразуващите компоненти към 09.09.2020 г.

Цената е образувана в съответствие с Наредба № 2 от 19.03.2013 г. за регулиране на цените на природния газ.

В съответствие с изискванията на чл.36а от Закона за енергетиката, „Булгаргаз“ ЕАД, дъщерно дружество на „Български Енергиен Холдинг“ ЕАД, в едномесечен срок преди подаване в КЕВР на заявлението за изменение на действащите цени, следва да се оповести в средствата за масова информация.

Припомняме, че вчера стана ясно, че няма грешка с определянето на цената на газа за септември. Това стана ясно от брифинг на енергийния министър Теменужка Петкова.

Заключението е след разпоредена проверка и замразяване на решението на КЕВР за определяне на цената, поискана от „Булгаргаз“ – 22,46 лева е коректна цена, показва проверката.

286 милиона лева по-малко ще платят българите в сравнение с август месец миналата година в следствие на предоговаряне на цената на газа от „Булгаргаз“. Ежемесечно „Булгаргаз“ договаря цените, а състоянието на дружеството е стабилно, стана ясно още от думите на министъра.

Припомняме, „Булгаргаз“ поиска от КЕВР природният газ да поскъпне с над 20%. Преди това от „Булгаргаз“ предложиха цената на природния газ от 01 август 2020 г. да е в размер на 18,67 лв./MWh, или с 2.25% по-ниска в сравнение с юли месец. Предварително се очакваше скокът да е с около 15%. По време на общественото обсъждане през август месец от „Булгаргаз“ поясниха, че увеличението може да е по-голямо заради значителното поскъпване на газа на европейските борси.

Движението на цените на природния газ идва на фона на недоволството на потребителите на топлофикациите в страната от получените изравнителни сметки и големите суми за доплащане, за което и от КЕВР ще започнат проверка, но и на фона на онова „историческо намаление“ на цената с 40%, обявено от правителството през март месец.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Задържаха 32-годишен дилър на марихуана в Търговище

Наложена му е мярка "задържане под стража"

Лавров: Западът се движи по ръба на конфликт между ядрени сили

Подкрепата на САЩ, Великобритания и Франция за Украйна подклажда...

Пет ракети изстреляни от Ирак към американската военна база в Сирия

Най-малко пет ракети са били изстреляни в неделя от...

Задържаха в Луковит българин, превозвал нелгални мигранти

Ловешката районна прокуратура разследва трафик на мигранти. Това съобщава "Нова", като...

КНДР и Иран обсъждат сътрудничество и оръжейни програми

Такива спекулации породи странното посещение

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img