Бойко Рашков не мрази Цацаров

Views 18305
0 0
Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / Светломир Стоянов

Има право да бъде възстановен Сотир Цацаров в прокуратурата, така че там, в прокуратурата, няма да има никакво значение от неговата нагласа. Там ще си работи по делата, които му се възлагат, като дори в тях да има сведения и факти, съставляващи държавна тайна, няма да е пречка да работи по тях„.

Toва заяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков пред журналисти след участието му в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента. Коментарът си той направи във връзка с решението на ВСС да върне Сотир Цацаров в прокуратурата.

По думите му пресилени са изказванията на Цацаров за отнетия му достъп до класифицирана информация, като Рашков не изпитва негативни чувства към бившия главен прокурор.

Вероятно е изненадан, вероятно нещо друго, като обвини и премиера (Кирил Петков – б.р.), че е оказвал институционален натиск на някого„, посочи Рашков.

Той уточни, че правосъдният министър има кадрови възможности за предложения, а не за решения за образуване на дисциплинарното производство срещу главния прокурор Иван Гешев.

За убийството на собственичка на аптеки в Русе, Рашков обясни, че се касае за убийство в арменско семейство. МВР работи денонощно по случая, увери той и добави, че убийството е разкрито.

Това трябвало да го каже и прокуратурата в Русе, като се внесат искания за задържане под стража спрямо извършителя на убийството, ако вече не е направено. Има доста събрани доказателства за извършителите на престъплението, допълни Рашков.

Версиите за убийството са няколко, като разследващите органи успели да докажат една от тях като най-вероятната. Намерени са трупни части, като предстои да бъдат направени експертизи, които да идентифицират, че са от пострадалата, допълни Бойко Рашков.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Колата на Владислав Горанов била регистрирана преди производството си

„Съвсем не е така просто, както се опитаха някои да представят случая с джипа, с който Владислав Горанов в края на миналата година се опита да напусне страната през ГКПП Калотина„. Така вътрешният министър Бойко Рашков отговори на запитване до къде е стигнало разследването срещу бившия финансов министър Владислав Горанов […]