Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Бойко Борисов отговори на Радев за новия главен прокурор: Мога да му кажа много неща (ВИДЕО)

https://news24sofia.eu/rumen-radev-samo-dumite-na-boyko-borisov-pred-sledvashtiya-glaven-prokuror-imat-znachenie/

Всички очаквахме, че поне на днешния ден, този, който по Конституция е призван да потушава острия дебат на политическите партии – защото това е смисълът на демокрацията, целта на президентската институция, ще успее да потуши неразбирателствата. Не се харесват и след едни избори се съставя правителство. Дали партийно, коалиционно, дали на малцинство. То се менажира в един момент през президентската институция, само в това е нейния смисъл„.

Това заяви в Пловдив бившият премиер Бойко Борисов в отгоро на острите критики на президента Радев.

Имали сме такива президенти като д-р Желев, Петър Стоянов, Георги Първанов, Плевнелиев, които са успявали да намалят напрежението, да правят срещи и накрая да излезе държавата от кризата. Защото днес – когато сме в Пловдив – всички помним историята. Кой е бил против Съединението на България и кои имат изгода България да е толкова безпомощна„, подчерта Борисов.

По стадионите работят 3-4 работника. Колко направихме за този град. Оправихме изгорелия театър, площада, базиликата. Всеки един обект в Пловдив го знам, защо и как с кметовете сме по правили„, добави той.

Вместо днеска да се радваме, всеки да знае какво значи обединение, съединение. Как проведохме едно от най-успешните европедседателства. И цяла Европа и до сега да говори за нашия девиз „съединението прави силата“. Съединението Радев не означава само твоите хора да са добре. За мое най-голямо съжаление, но вече няма да оставям ненаказана лъжа или нападка, в ден този празник все едно както е прошка, на този пред отиваш и искаш прошка. Вместо днеска да каже било какво било… Но нови избори идват. Така ли ще продължаваме, това ли е смисъла? Той показа отново как вижда съдебната система. Не мога да не му напомня, в телефоните на неговите съветници седяха съдебни решения ден два дни преди да излязат„, каза още Борисов.

Днес президентът Радев казва, че най-важните ми думи щели да бъдат пред новия главен прокурор. Откъде знаеш кой ще е новият главен прокурор? Кой ще е той и защо точно моите думи. За твоите думи да попитат – за торбичките на Пламен Узунов. Може първо този нов главен прокурор тях да попита. Или за всичките ти там далавери на твоя кръг”, посочи Борсов.

Лидерът на ГЕРБ допълни: „Той отсега знае какви задачи ще даде и на главния прокурор. Затова е този зор да се сменят прокурорите. Мен не ме е страх. Толкова много неща мога да кажа на новия главен прокурор за Радев и неговата компания, че разговорът ще тръгне в друга посока”, каза Борисов.

Зам.-председател на парламента, от ИБГНИ, дето най-много го подкрепяха, предлагат половин милион лева за депутат. Защо не гледаш какво са направили твоите хора. На тях им трябват 30 депутати за правителство, 30 по 500 хиляди са 15 милиона. Да се върнем малко назад. Кой казваше че управлява протестите с пари и през интернет? Защо се промени закона на НСО, за да се оголи главния прокурор и да стане мишена. Утре като дойде друг на него ще му сложат ли охрана или ще ходи с колело?“, попита лидерът на ГЕРБ

Вместо да си замълчим, той отива в Белозем, за да каже, че всъщност, че нищо няма да им помогне, както не помогнаха на никой друг. Излизаш даваш 1-2 милиона и им решаваш проблемите, не ти трябва актуализация. Абдикира от най-важната си задача. те убиха ваксинациония план. Дразнеха го зелените коридори, ваксинирахме по 45 000 на ден. А днес 30 починали. В същото време в Пловдив се надявам, че няма да допуснете това безобразие да затваряте бизнеси без да ги обезпечите. Ние затваряхме защото светът не знаеше какво става, нямаше лекарства, нямаше ваксини. Тогава затворихме, но дадохме пари на целия бизнес. И тук не говорим само за ресторантьори, но и на свободните професии и артистите. А сега, вземете си кредит. За тях е най-важно да съставят нова партия около президента. Всичко замря, всичко спря. Децата не знаят още ще учат ли, няма ли да учат. Родителите, които трябва да ги гледат, не знаят как да си направят програмата. Спомняте ли си колко репортажи имахте за цените на горивата, а? Помните ли живите включвания на Христо Иванов с исканията за ревизия на „Лукойл“. Сега за тези 4-5 месеца взеха ли документите, Видяхте ли ръста на цената на бензина и дизела. Тогава само за 1-2 стотинки правиха репортажи. Сега няма. Газта се вдигна 101%. Тихомълком се вдига всичко. Няма репортажи, защото Радев до изборите трябва да излезе успешен. В кое? Сега ще видите и тока?“, възмути се Борисов.

Само за миналата година сме дали помощи на селското стопанство. сега няма нищо. В коя сфера? Вместо днеска да каже: дайте кой с опита си, друг с ума си, трети с енергичността на младостта. Вече темата за корупцията се пренесе в парламента. Там се купуват депутати и се правят постове със суми от по половин милион. Това са те. Мълчанието на агнетата. Тишина. Управлението на листчетата и цифрите на Румен Радев, това в момента се прави. След новите избори се надявам Пловдив, като един градовете на интелектуалците, доказал се през вековете, хората да мислят повече с разума си, а не с емоциите. Всяко разединение в държавата е пагубно. Каква е вината на ГЕРБ, че сме първа политическа сила и по техните правила. Честни ли са им правилата? Защо след като дори и Радев призна, че без да се броят квитанциите от машините, изборите са манипулирани. За един ден преброиха 99.2%, а за три дни 0.8%. Кой даде силата? Кой им даде тези милиони да купуват депутати? Радев какво отговори? Питаха ли го? Фръцна се и замина, но не пропусна Борисов. Освен мен няма друг политически противник. Затова всячески да ни затворят, да ни убият, а зад нас стоят над 650 000 българи. Те пак ще стоят защото видяха хаоса и разрухата. Вместо да достроим „Хемус“ и да направим трета лента на „Тракия“, спряха всичко. Нищо. Не се говори нищо. Само дай да купим пенсионерите. Ами децата с увреждания? В бюджета има ли за майките им. Мая Манолова вкарала ли го е това увеличение? Тя си изгради популярността върху нещастието на тези хора. А ние всячески подкрепяхме, с огромни средства. Казахме: Всяка година ще увеличаваме с по 150 милиона. Киро ще прави партия. Ами да прави. Много хубави работи направиха в държавата, партия ще правят. Исках да е празнично, да дам и аз на политическия опонент заслуженото, да намалим заедно напрежението. План за възстановяването, няма го. Ние още план нямаме, другите държави похарчиха парите„, продължи с възмущението си лидерът на ГЕРБ.

Това знаете ли откога е така? СДС не си спомням, аз не си спомням партия сама да е правила правителство в съзнателната ми политическа кариера. Аз съм правил правителство на малцинство, покажете му на Радев, правил съм и в коалиция с РБ. И почва сега той, ама те не могат сами. Направихме тогава коалиция. После с патриотите, противоположни партии бяхме, но изкарахме 4 години. Какво умно ни каза той днес? Че без първата политическа сила, какво? Колега, какво каза? Избор след избор ГЕРБ печели, това е оценката на народа. Кой компромат, който ми спретнаха неговите хора, не е станал достояние на всички българи. Едното е снимка, някой ме е заснел, докато спя самичък, отворил вратата и щракнал. Другото е някой снимал, докато ме няма. Прекрасен компромат направи и въпреки това народът си гласува за нас“, коментира Борисов думи на Радев.

Безсилие, страх, че ще загуби изборите. Видя хаоса, в който вкара секторите. Той преди това трябва да отговаря за търговия с влияние, на телефоните на неговите хора излизаха съдебни решения, Пламен Узунов се разхождаше като абсолютен мафиот с торбички, идва, вижда листчето, прибира. По-притеснителното е, че той знае кой ще е следващият главен прокурор и как ще бъде избран, това явно му липсва, да не нарежда само на Рашков и прокурорът да задържа политическите му противници. От цялото нещо ще му остане тази реплика. Той ме плаши или мисли, че ме притеснява със следващия главен прокурор. Нали имаше разделение на властите, уважаим г-н журналист? Попитахте ли го откъде знае кой ще е следващият главен прокурор? Той плаши, диктаторът плаши политическите си опоненти. Дойдох до тук само, за да му отговоря. И чух, че младежите са тук, сложих цветята на паметника и дойдох да му отговоря. Откъде-накъде ще плаши държавен глава най-голямата политическа партия в опозиция? Откъде-накъде?“.

Бързо ли избяга днес? Беше ли притеснен? Възмездието му ще дойде от народа. Това, което го затискат като информация, говорих за ценовия шок, за мигрантите, селското стопанство, ваксините“, подчерта Бойко Борисов.

Първо е много важно, всички, надявам се и вие да задавате въпроса ще имаме ли честни избори? Без квитанции изборите не са честни. Всички търчат и носят флашки, които влизат в един нелицензиран софтуеър. Флашките могат да се манипулират, седят при Рашков. Какво значение има кандидатът? Те обявиха кабинет, ние първа политическа сила, те си обявиха кабинет. Какво значение има кандидатът? Тук е важно ДПС дали ще прелива пак гласове на ИТН. Какво ще правят след машините? Между машините и това става измамата. Неговите партии се занимават с НСО, а не с изборите. Истинското усещане в хората ще дойде, когато се влоши времето, дойдат сметките. Не просперитет, застой е в момента„, продължи той.

В момента номинираме, Деси си има кандидат за президент, обсъждаме. Ние бърза работа нямаме. Вие, щях да го попитам, вие кандидат-президент, кой ще плати тези обиколки с държавните коли и пари? Пътува си с огромен антураж, съветници, 30-40 коли, вие виждате ли ги тези работи? Ветропоказателите пак се обърнаха, търсят ме, хваща ме яд вече, за четвърти път. Моята приятелка Мария Капон от Пловдив, но се оказа, че за някои поръчения от Дубай, намерила е друг изпълнител, не твърдя, че е така. Тя го менажира Пловдивския панаир. Тя казала, че няма да се върна на бял кон, а на магаре. Той Христос се е явил, на магаре е влязъл в Йерусалим. Важно е кой ще влезе, аз моите изводи съм си ги направил. Днес, само младежи, тук-таме има и някой друг, простено да ни е. Много бързо се въртят, уплашиха се, той сега не може да направи служебно правителство“, завърши Бойко Борисов. Той поръча на присъстващите в залата да общуват, да обсъждат, за да може да се подготви добре партията за предстоящите президентски избори. „Това искам от вас, социологията, всичко, което трябва да се направи„, поръча на актива Борисов.

https://www.youtube.com/watch?v=4QiHbo-il5Q
spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи...

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски материали с деца

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски...

Премиерът на Хаити подаде оставка

Министър-председателят на Хаити Ариел Хенри подаде оставка, съобщава "Ройтерс"....

Доклад на ОССЕ: Хиляди украинци са незаконно задържани от Русия

Незаконното задържане на цивилни украинци в окупираните от Русия...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ФБР припомня колко опасен е TikTok

Докато Сенатът на САЩ се готви да одобри забраната...

Мъж загина при пожар в Силистра

Човекът е починал от задушаване

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи...

Полша залови двама за нападението срещу Леонид Волков в Литва

Съюзникът на Навални беше атакуван с чук пред дома си

Законотворчество като реденето на жълтите павета

Законодателната дейност в България в последната една година е...

И „Средна Европейска Класа“ се отказва от ПП-ДБ

Партия "Средна Европейска Класа" (ЕК), с председател Константин Бачийски, се отцепва...

Намериха труп в река Поройна в Шумен

Полицията извършва оглед на място

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img