Борисов се хвали с ръст на производството на фона на световната криза

Views 7685
0 0

Европа и светът са в криза, а българското производство расте. Това написа премиерът Бойко Борисов във Фейсбук.

Той посочва, че съгласно данните на Евростат през септември се отчита увеличение с 2,3% на промишленото производство у нас в сравнение с август, като само Чехия, Дания, Полша и Словакия имат по-голям ръст в ЕС.

По думи на министър-председателя производството в България продължава да е в подем за пети пореден месец – нещо, с което не можели да се похвалят много страни в Европа.

Борисов напомни, че положителните данни идват на фона на невиждана световна криза – производството в рамките на целия ЕС е в застой, а при страните в Еврозоната се влошава.

Докато те само говориха, ние работихме, посочва премиерът по повод обвиненията на политическите си опоненти, че управляващите са пропуснали време през лятото.

Подкрепихме бизнеса и работниците с редица мерки и икономиката не спря да работи. Строихме пътища и заводи. Докато кандидатите за власт мислеха за изборите, ние мислихме за хората. И европейската статистика го показва, изтъква той.

По негови думи благодарение на бързата реорганизация и натискът върху здравната система е намалял.

Той изрази убеденост, че лекарите ще се справят и напомни, че ангажиментът на правителството е да извади страната от кризата.

Съдейки по данните досега, явно сме на прав път!, обобщи премиерът.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Петя Чолакова

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

София се нареди на 9-то място в света по мръсен въздух

Показателите на фините прахови частици PM2.5 за София към 9.30 ч. днес нареждат столицата ни в червения сектор по замърсяване на въздуха. Това сочи индексът за качеството на въздуха в столицата, съобщи БГНЕС. Така София се нарежда на 9-о място в света по мръсен въздух днес. След 10 ч. показателите спаднаха до […]