Борисов: Радев не го боли, когато се пролива кръв на полицаи (ВИДЕО)

Извънредно обръщение

Views 345
0 0

Премиерът Бойко Борисов в момента прави извънредно обръщение към нацията заради протестите. Чрез профила си във Facebook призова хората към спокойствие и мирни протести без насилие.

Уважавам правото на всеки да протестира. Вратата ми винаги е била отворена за диалог. Моля Ви, пазете се и не позволявайте да се пролее и капка кръв на мирния протест. Властта ни е дадена от народа и я упражняваме с отговорност. Езикът на омразата няма да доведе до нищо добро. Демокрацията и свободата трябва да се уважават и пазят от всички. Който си обича държавата и народа, няма да позволи да я види разтурена, а съгражданите си окървавени. Моля за мъдрост и разум. Лесно се руши, трудно е да градиш. С уважение към всички български граждани.

Публикувахте от Бойко Борисов в Събота, 11 юли 2020 г.

Винаги съм уважавал всеки един протестиращ, срещал съм се с всички. Никой не спазва мерките. Защо тогава въвеждаме ограничения? Доходите ще намаляват. Трябва да се търси широк консенсус. С какво подразнихме ние? С това, че поставихме България, където й е мястото?, заяви премиерът Борисов.

Предстоят ужасни месеци и години за икономиката. Само след месеци ще са изборите. Истински виждам, че Радев не го боли когато се пролива кръв на полицаи и се хвърлят бомби по тях. Използването на език на омразата няма да доведе до нищо добро за държавата, каза още министър-председателят.

Какво се случи днес? Казах на Христо Иванов, че за НСО отговаря Радев. Днес свикахме комисията и си казахме нашето мнение. След това се оказа, че се прегръщат и целуват протестиращи и контрапропестиращи, а до обяд ми се струваше, че ще изникне страхотно етническо напрежение. Добре платено, защото няколко агитки добре ги познавам. Разбира се, в София има много хора, които протестират, защото са недоволни, но това е демокрацията. 20% от хората харесват една партия – това е нормално. Виждам, че Радев не го боли, когато се пролива кръв на полицаи.

Не знам какво моите колеги вдясно щяха да говорят, ако България беше изгонена от банковия съюз, а Румъния и Хърватия бяха влезли в чакалнята на еврозоната, обясни той.

И какво? Искат сега да строшат Министерски съвет. Да го трошат, да трошат и „Тракия“, да трошат и „Хемус“ и „Марица“, каза още министър-председателят.

Борисов добави, че толкова много усилия са положени и толкова много е направено, че нищо не задържа ГЕРБ в управлението.

Но оставаме, защото предстои най-тежката икономическа криза, поясни министър-председателят.

Включих се само с молба. Пазете се! Не се замеряйте“, каза премиерът и допълни: „Страх ме е. Моята глава е дебела и може да я чупете, колкото си искате, но не е редно да се случва нещо на полицаите, те са там за една заплата.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Антония Иванова

Антония Иванова се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2020 година.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

ПЪРВО В News24sofia.eu! Протестът пред Министерски съвет утихна (СНИМКИ)

Това се случва час след призива на премиера Бойко Борисов