Реклама

https://www.gerb.bg/bg

БНБ няма да участва в сянката на политическия процес

Снимка: БГНЕС

Не е добра идеята да се въвлича Българската народна банка (БНБ) в политическия процес. Първата причина е, че това ще хвърли политическа сянка върху институциите за дълъг период от време, а втората – редица правни и юридически причини, както и колизия с европейското и националното законодателство.

Това заяви управителят на БНБ Димитър Радев пред журналисти след среща с президента Румен Радев в рамките на консултативен процес за съставяне на служебно правителство по новите конституционни разпоредби. Срещата на Румен Радев и Димитър Радев бе първата, като първи вариант от домовата книга за държавния глава.

Той обясни, че е провел продуктивен разговор с президента и в крайна сметка решението ще бъде негово за това кой да бъде служебен министър-председател на България.

Радев добави, че това, което не се дискутира, са всички тези от БНБ и основно какво трябва да е поведението на управителя спрямо Етичния кодекс за БНБ. Там изрично се посочва, че управителят на БНБ трябва да избягва каквото и да било участие в политическия процес, а също така и да не прави опити да заема политически позиции извън управителското място в БНБ, каза шефът на Централната банка.

Димитър Радев допълни, че до голяма степен тезата му се отнася и до неговите подуправители.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Откриха корозирала авиобомба край София (СНИМКА)

Боеприпасът е унищожен от военнослужещи

ЕС по пътя към нулеви емисии – задава се остър завой

Проблеми както по отношение на търсенето, така и по...

Хиляди на пореден протест срещу управляващите в Унгария

Искат реформа в мерките закрилата на детето

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Китайски военни се срещнаха с американски и руски военноморски служители в Циндао

Високопоставени китайски военни проведоха отделни срещи с колеги от...

Калоян Паргов няма да се кандидатира за председател на БСП-София

Калоян Паргов няма да се кандидатира отново за председател...

Гръцки военен кораб прeхвана два дрона на хусите в Червено море

Гръцки военен кораб служещ във военноморската мисия на Европейския...

Полицията в Санкт Петербург ликвидира мъж, заплашил със самоубийство

В руския Санкт Петербург при престрелка е бил убит...

Тръмп отмени митинг заради „много лошо време“

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп отложи митинга...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img