Българите били перфектни туристи, браншът иска да им обърнем внимание

Екип News24sofia.eu

За месец май се очакват 1 млн. вътрешни пътувания

Прочитания 1756
0 0
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu Александър Александров

Поне 200 000 българи ще пътуват за празниците. Това заяви пред БНТ директорът на Института за оценки и анализи в туризма към УниБИТ Румен Драганов.

Той посочи, че в първите 10 дни на май ще достигнем половин пътувания в страната, а за целия месец – 1 млн. вътрешни пътувания.

Това по негови думи означава много големи натоварвания в първите и в последните 10 дни на май.

Драганов обясни, че от бранша очакват около 35 000 чужденци тези дни, като общо за месеца те ще надхвърлят 400 000.

Той подчерта, че икономическият смисъл на туризма е да се подобрява местната икономика и да се създават нови работни места.

От своя страна проф. Георги Рачев – заместник-председател на Асоциацията на туристическите агенции и председател на Алианса на туристическата индустрия в България, отбеляза, че тези дни АМ „Тракия“ прилича на Цариградско шосе в 8.00 часа сутринта, когато е пълно с автомобили.

Според него се очертават хубави празници, които ще дадат възможност и на българите с имоти в съседна Гърция, които дълго време са нямали възможност да ги ползват.

Не трябва да се пречи на туризма като бизнес, защото той е изцяло частен, но няма държава в света, която да не седи с цялата си мощ зад собствения си туризъм и да му дава възможност да се развива. И да обърнем внимание на българите най-после – перфектни туристи са„, коментира той.

Драганов също посочи, че е много важно държавата да се осъзнае, че е собственик. Същото се отнасяло и за общините, които по негови думи са доста богати откъм публично-общинска собственост и на тази бази да се гради националната реклама.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Огромен пожар избухна в химически завод в Иран, има ранени

Огромен пожар избухна в химически завод в централната част на Иран, съобщава „Асошиейтед прес“. По предварителни данни са пострадали шестима души, сред които и един огнеборец. Заради инцидента властите издадоха предупреждение за опасност за живеещите в района хора. Повече от 100 огнеборци са пристигнали на местопроизшествието, за да потушат пожара, избухнал в […]