Реклама

https://www.gerb.bg/bg

България падна от Италия с 0:2 със спорна дузпа

Италия нанесе второ поражение на България в Световните квалификации по пътя към Катар 2022, след като победи с 2:0 на националния стадион Васил Левски. Това е първо поражение на италианците над нашия отбор в София в историята. Андреа Белоти от дузпа в края на първото полувреме и попадение на резервата Локатели в края на мача оформи крайния резултат.

Първата възможност в мача беше за българския отбор и се откри пред Андрей Гълъбинов. Нападателят на Специя показа физическа мощ в полето на Италия след комбинация със Спас Делев. Гълъбинов стреля, обаче топката попадна в Донарума.

Само две минути по-късно- в 6-ата минута, гостите искаха дузпа. Сисиньо не успя да спре атака на Белоти, топката отскочи , а двама български бранители влязоха едновременно на шпагат в краката на Киеза. Нападателят на гостите погледна към съдията от Словения, но не получи реакция в своя полза.

Следващите 15 минути бяха тотално под контрола на Италия, които пренесоха играта в нашата половина и опитаха както далечни удари, така и опити за пробив през фланговете.

След 30-ата минута Спинацола и Инсиние усетиха, че могат да намерят лесен проход през Сисиньо, който не получи подкрепа от халфа пред себе си, но защитата на нашия отбор продължаваше да се справя.

В 43-ата минута съдията Винчич отсъди дузпа за Италия, след като прецени, че Даниел Димов е съборил с ръце Андреа Белоти. Повторенията показаха, че е трудно да се говори за съприкосновение, но Белоти беше пред Димов и съдията нямаше много добра видимост, за да прецени. Потърпевшият изпълни точно в долния десен ъгъл на Пламен Илиев и откри резултата в полза на Адзурите.

В 61-ата минута нашите имаха претенции за дузпа, след като резервата Бирсент Карагарен влезе до аутлинията и пробва да върне топката назад. Защитник на гостите обаче я отклони с ръка, но съдията прецени, че няма да дава дузпа. От протестите на нашите единствено излезе жълт картон на Георги Костадинов.

В 72-ата минута Андреа Белоти удари горната греда, след като проби от ляво и подмина Валентин Антов. При добавката топката отново му падна, но ударът му беше на високо и крайно неточен.

7 минути преди края на мача Мануел Локатели удвои преднината на италианците и сложи кръст на мечтите на България за точка. Лоренцо Инсиние асистира, след като овладя топката на левия фланг на нашата защита и подаде на влезлия на скорост Локатели, който се завъртя и фалцово прати топката до гредата, бележейки първия си гол с италианската фланелка.

Резервата Имобиле също можеше да се превърне в голмайстор днес, но порпусна сам срещу Илиев, след като беше изпуснат от Даниел Димов и Валентин Антов. В добавеното време Имобиле пробва още една възможност- удар от 15-ина метра по диагонала, но отново Илиев спаси българската врата.

spot_img

Реклама

spot_img

Още от рубриката

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи...

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски материали с деца

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски...

Премиерът на Хаити подаде оставка

Министър-председателят на Хаити Ариел Хенри подаде оставка, съобщава "Ройтерс"....

Доклад на ОССЕ: Хиляди украинци са незаконно задържани от Русия

Незаконното задържане на цивилни украинци в окупираните от Русия...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Разбиха мрежа за наркотрафик в Испания

В Испания разбиха най-голямата престъпна мрежа за трафик на...

Трима младежи са ограбили непълнолетни в столичния парк „Борисова градина“

Софийската районна прокуратура протестира наложената мярка за неотклонение "Надзор...

Северна Корея пусна песен, възхваляваща лидера Ким като „приятелски баща“

Северна Корея пусна нова песен, възхваляваща лидера Ким Чен...

Politico: Въпреки ниската инфлация, България няма да е в еврозоната 2025 г.

Българите изразяват ниска подкрепа за присъединяването

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img