Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Атакувана е американска база в Сирия

Снимка: Stock

Американската военновъздушна база Хараб ал-Джир в провинция Хасаке в Североизточна Сирия е била поразена от ракетен удар и атака с дрон, съобщава Al Mayadeen, позовавайки се на свои източници. На летището е имало няколко експлозии.

Според събеседниците на телевизионния канал базата първо е била поразена от три ракети, които са паднали на нейна територия и в близост до нея, след което е била атакувана от дрон.

Пентагонът съобщи, че за четирите месеца от началото на войната между Израел и Хамас в ивицата Газа американските военни в Близкия изток са регистрирали най-малко 170 нападения срещу свои обекти.

След нападението с дрон срещу американската военновъздушна база Tower 22 в Йордания в края на януари, при което загинаха трима американски военнослужещи, САЩ започнаха да нанасят точкови удари по позиции на проирански групировки в Ирак и Сирия. На 2 февруари ВВС на САЩ поразиха повече от 85 цели, като използваха над 125 прецизни боеприпаса.

След това, както отбелязва „Ню Йорк Таймс“, проиранските групировки в Сирия и Ирак през февруари почти напълно спират да атакуват американски бази.

Изданието обяснява това с рязката промяна на стратегията на Техеран, който преди това последователно призоваваше ливанската „Хизбула“, йеменските „Хуси“, „Ислямска съпротива“ в Ирак и други групи да атакуват американските бази в Близкия изток в знак на подкрепа за „Хамас“ във войната ѝ с Израел.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Fitch Ratings потвърди положителната перспектива на България във валутата „BBB“

Международната рейтингова агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на...

БСП търси най-достойните в листите за вота (СНИМКИ)

Иван Иванов очаква листа, която да спечели вота

Откриха корозирала авиобомба край София (СНИМКА)

Боеприпасът е унищожен от военнослужещи

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Русия удари телевизионната кула в Харков

Телевизионната кула в Харков, архивни кадри По време на обстрела...

Десет души загинаха при катастрофа между хеликоптери в Малайзия

Инцидентът е станал при репетиция за военен парад

ВМЗ – Сопот отчете рекордни приходи за 2023 г.

Печалбата на оръжейната компания е 828 млн. лв

Армията на Буркина Фасо е избила 223 цивилни през февруари

Повече от 220 цивилни, включително най-малко 56 деца, са...

ПП-ДБ отново призоваха Благовест Георгиев да се оттегли от СОС

От ПП-ДБ отново призоваха общинския съветник Благовест Георгиев да...

Литва също готова да помага на Украйна да си върне мъжете в наборна възраст

Литовските власти обявиха готовността си да помогнат на Украйна...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img