Ангелов за избора на ваксина: Вярвайте на лекарите, те знаят най-добре

Прочитания 3312
0 0
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu

Радваме се, че хората избраха да чуят гласа на науката, а не се довериха на друг тип мнения – опасни и вредни. Благодарение на ваксината българите ще изградят един здравен щит и така ще се справим със заболяването. Това заяви в Разлог здравният министър Костадин Ангелов, цитиран от БГНЕС.

В града той разгледа новооткритата лаборатория за PCR тестове, след което посети селата Баня и Добърско.

Ангелов посочи, че новооткритата лаборатория струва 150 000 лева, като 90 000 лв. са осигурени от здравното министерство.

По негови думи в момента в болницата са настанени 58 пациенти с коронавирус. Въпреки увеличението на хоспитализираните обаче, той увери, че всичко е под контрол и системата ще издържи.

Министърът изтъкна, че ваксинациите вървят невъзвратимо и допълни, че е създадена организация с мобилни екипи за трудно достъпните места. Тези екипи ще бъдат на разположение на ведомството и отговорник ще синхронизира с кметовете на населените места за достигането на мобилния екип, който да ваксинира желаещите. Лекарите в трудно достъпните райони могат да разчитат на коли от полицията.

Ангелов обясни, че има презапасяване от ваксини от центровете за ваксинация и здравните инспекции, поради което има недостиг в определени населени места. Вече обаче била създадена организация и са пренасочени ваксини от едно място до друго.

Относно възможността за избор на ваксина той обясни, че това ще се случи, когато всички фирми, доставчици на ваксини, започнат регулярно да доставят бройките и да спазват обещаните дати.

Министърът посочи, че изборът на ваксина се случва след информирано съгласие от личния лекар.

Той бе категоричен, че най-доброто решение за един човек може да бъде взето от лекаря след информирано съгласие.

Не мога да си представя, че пациент, който не може да разсъждава обективно и не разбира всички характеристики, описани в листовките на продуктите, би направил най-доброто решение. Затова вярвайте на лекарите, те знаят кое е най-доброто за вас, настоя Ангелов.

Той припомни думите на ген. Мутафчийски, който по-рано днес заяви, че разговорът коя е най-добрата ваксина се води само в България и че само тук се коментира излишно ефикасността на една или друга ваксина.

Всяка една от ваксините може да доведе до медицинския резултат, към който се стремим, а именно – по-малко изгубени човешки животи. Надеждата е във вашите ръце, обобщи здравният министър.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

"Демократична България" не се примирява със забраната за видеонаблюдение на изборите

„Демократична България“ обжалва отказа на Софийския административен съд да разгледа жалбата ѝ срещу забраната за видеонаблюдение и излъчване от броенето на бюлетините на изборите през април. Жалбата е срещу решение на ЦИК от 8 февруари, с което са одобрени Указания за обработването и защитата на личните данни в изборния процес, […]