Актьорът Николай Станчев почина ден след като навърши 60 г.

Той беше Стефанаков във филма „Седем часа разлика“

Прочитания 1908
0 0
Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu. / Светломир Стоянов/

Актьорът Николай Станчев почина ден след 60-ия си рожден ден, съобщиха негови близки и приятели в социалните мрежи. Сред известните му роли е тази на Стефанаков във филма „Седем часа разлика“, но той известно време беше и в бизнеса с горива.

Николай Станчев е роден на 1 август 1961 в гр. Пловдив. Завършва ВИТИЗ през 1984 г. в класа на проф. Гриша Островски. От 1984 до 1987 г. играе по разпределение в МДТ „К. Кисимов“ – Велико Търново, а в периода 1987-1991 е актьор в Драматичен театър – Пловдив. 

От 1991 е актьор на свободна практика. В периода от 1991 до 1994 г. играе в частната трупа на Малък градски театър – Пловдив. През 1994 г. получава покана от частната трупа на театър „Аврил“ в Париж.

Завръща се в България през 1996 г. и за известно време прекратява актьорската си кариера. Завръща се като гост актьор в пловдивския драматичен театър през 2008 в постановката „Изстрели по никое време“ от Дж. Мун, режисирана от Красимир Ранков.

В същия театър играе в пиесите „Очаквайки Годо“ от Самюел Бекет, режисьор Георги Михалков, „Антракт“ от Александър Мардан, реж. Иван Урумов и „Боряна“ Й. Йовков, режисьор Красимир Ранков.

В киното е снимал в множество български и чужди продукции – „Нощем с белите коне„, „Денят на Владетелите„, „Очите плачат различно“, „Чуждия син„, „Трите златни лъвчета„, “ Последния владетел на Балканите“, „Далеч от брега“ и други. Снимал в сериалите „Седем часа разлика“, „Стъклен дом“, „Фамилията“, “ Под прикритие“ и „Ягодова луна„.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Пламен Николов обеща новина след аплодисментите на съпартийците си

До 12 часа е подбирал имената на министрите