Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Избори 2 в 1 ще се проведат в град Стражица

Скандално известният Румен Павлов – „Пантерата“, влезе в 46-о Народно събрание от листата на БСП, който беше и два мандата на кметското кресло.

КПКОНПИ, в състав председателстван от Сотир Цацаров, установява редица конфликти на интереси спрямо бившият борец, кмет и настоящ депутат от БСП -Румен Павлов. Желаният от Павлов „имунитет“, който го „спаси“ от реализация на делата, които води държавата срещу него и евентуален арест, предвид множеството установени нарушения и злоупотреби със служебно положение, общински имоти и земи, както и общински публични средства, е факт.

Сега в град Стражица, област Велико Търново, предстоят предсрочни избори за кмет. Предвид българското законодателство, ИК и ЗМСМА, остават повече от 1 година до редовно провеждане на местни избори. При тази хипотеза, няма как в.и.д. кмет на община Стражица, инж. Катя Петрова, да остане на поста. Затова МС издаде постановление, както и ЦИК, за насрочване на предсрочни избори в град Стражица, предвид заетото от 04 ВТМИР депутатско място от Румен Павлов и обявените резултати за разпределение на мандатите.

Детелина Борисов (ГЕРБ), бивш Кмет на Община Стражица, зам. облсатен управител на Областна администрация Велико Търново, снимка: Областна Администрация

Интереса за кметското място в град Стражица е голям. Бивш кмет на общината, зам. облстен управител, кандидат подозиран в контрабанда на цигари и търговия с лгасове, са малка част от кандидатите, които ще се борят за доверието на жителите на Стражица на 03.10.2021 година.

  • Местни смятат за фаворит за кметското място. Има такъв кандидат …Светлозар Димитров „Ротманса“. Бивш кадър на БСП, съветник от ДПС, а сега координатор на ПП „Има такъв народ“. Протеже на скандалният кандидат за правосъден министър – Момчил Иванов. Димитров беше и кандидат за народен представител от листа на ИТН за ВТМИР, но не успя да се пребори преференциално за участие в настоящият мандат на парламента.
  • Илиян Маринов, настоящ Председател на ОбС Стражица от БСП. Дългогодишен член на „червената“ партия в града. В нашите журналистически разслдвания, Илиян Маринов стана известен като „шофьора“ на Румен Павлов, с който заедно обикаляха населените места по време на предизборната кампания за 46о Народно събрание. Запознати твърдят, че именно чрез Илиян Маринов, Румен Павлов е успявал да реализира всички „далавери“ в Община Стражица.

Момчил Иванов /ляво/ и Светлозар Димитров „Ротманса“ /дясно/ Снимка: Светлозар Димитров FB

Направихме справка, чрез сайта на ЦИК, както и чрез последните данни за населението и имащите право на глас в Община Стражижа. На 3-ти октомври се очаква над 10 хиляди жители да упражнят правото си на глас. На кого ще гласуват доверие стражичани и кой ще наследи печално известният Румен Павлов, предстои да се произнесат жителите на родният град на Ангел Каралийчев. Нашият екип ще бъде в град Стражица, за да ви направи съпричастни с изборният процес, резултати и първи коментари на победители и победени.

Твърди се, че ако се стигне до указ на Президента, с който да се разпусне 46 Народно събрание, което ще доведе и до насрочване на предсрочни парламентарни избори, Румен Павлов има намерение отново да се включи в „битката“ за Община Стражица. Борбата за една от най-малките общини в Област Велико Търново остава ужесточена.

Илиян Маринов /ляво/ и Румен Павлов „Пантерата“ /дясно/ снимка : в-к „Борба“
spot_img

Реклама

spot_img
Репортер по темата: Симон Милков
Репортер по темата: Симон Милков
Симон Милков, е 30-годишен журналист на свободна практика. По свой начин, непредубедено и свободно представя "СимоТека" и рубриката набираща голяма популярност в социалните мрежи " #Шибанистан ".

Още от рубриката

35 запалянковци в ареста след Вечното дерби

Без сериозни инциденти и нарушения на обществения ред е...

Ситуацията на фронта се влошава, призна украинското командване

Обстановката на фронта е сложна и има тенденция към...

Руският заместник-министър на отбраната обжалва ареста си за корупция

На 8 май Московският градски съд ще разгледа жалбата...

Министър Малинов и турския му колега нищят договора с „Боташ“

Министърът на енергетиката Владимир Малинов се срещна с турския...

Дупка в бюджета няма, уверява Асен Василев

Няма дупка в бюджета. Ако се правят разходи извън...

Бачийски: ПП-ДБ не може да е алтернатива, ако работи с ГЕРБ и ДПС

ПП възникна като формация, която трябваше да бъде алтернатива...

20 души загинаха при взрив във военна база в Камбоджа

Двадесет войници загинаха, а няколко други бяха ранени при...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Елена Йончева приема номинацията от ДПС за евродепутат

В профила си във фейсбук Елена Йончева благодари на...

Столични съветници искат да отворят заключените държавни паркинги

Паркинги стоят неизползвани в София. За проблема алармира общинският...

Шефът на ОП „Гробищни паркове“ в София няма да подаде оставка

Директорът на общинското предприятие "Гробищни паркове" в София Румен...

Проверяват връзвана ли е 104-годишна пациентка в болницата във Видин

Изпълнителна агенция "Медицински надзор" проверява извънредно проявено ли е...

Британският парламент прие закона за мигрантите

Лондон ще депортира търсещи убежище лица в Руанда

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img