Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Избори 2 в 1 ще се проведат в град Стражица

Скандално известният Румен Павлов – „Пантерата“, влезе в 46-о Народно събрание от листата на БСП, който беше и два мандата на кметското кресло.

КПКОНПИ, в състав председателстван от Сотир Цацаров, установява редица конфликти на интереси спрямо бившият борец, кмет и настоящ депутат от БСП -Румен Павлов. Желаният от Павлов „имунитет“, който го „спаси“ от реализация на делата, които води държавата срещу него и евентуален арест, предвид множеството установени нарушения и злоупотреби със служебно положение, общински имоти и земи, както и общински публични средства, е факт.

Сега в град Стражица, област Велико Търново, предстоят предсрочни избори за кмет. Предвид българското законодателство, ИК и ЗМСМА, остават повече от 1 година до редовно провеждане на местни избори. При тази хипотеза, няма как в.и.д. кмет на община Стражица, инж. Катя Петрова, да остане на поста. Затова МС издаде постановление, както и ЦИК, за насрочване на предсрочни избори в град Стражица, предвид заетото от 04 ВТМИР депутатско място от Румен Павлов и обявените резултати за разпределение на мандатите.

Детелина Борисов (ГЕРБ), бивш Кмет на Община Стражица, зам. облсатен управител на Областна администрация Велико Търново, снимка: Областна Администрация

Интереса за кметското място в град Стражица е голям. Бивш кмет на общината, зам. облстен управител, кандидат подозиран в контрабанда на цигари и търговия с лгасове, са малка част от кандидатите, които ще се борят за доверието на жителите на Стражица на 03.10.2021 година.

  • Местни смятат за фаворит за кметското място. Има такъв кандидат …Светлозар Димитров „Ротманса“. Бивш кадър на БСП, съветник от ДПС, а сега координатор на ПП „Има такъв народ“. Протеже на скандалният кандидат за правосъден министър – Момчил Иванов. Димитров беше и кандидат за народен представител от листа на ИТН за ВТМИР, но не успя да се пребори преференциално за участие в настоящият мандат на парламента.
  • Илиян Маринов, настоящ Председател на ОбС Стражица от БСП. Дългогодишен член на „червената“ партия в града. В нашите журналистически разслдвания, Илиян Маринов стана известен като „шофьора“ на Румен Павлов, с който заедно обикаляха населените места по време на предизборната кампания за 46о Народно събрание. Запознати твърдят, че именно чрез Илиян Маринов, Румен Павлов е успявал да реализира всички „далавери“ в Община Стражица.

Момчил Иванов /ляво/ и Светлозар Димитров „Ротманса“ /дясно/ Снимка: Светлозар Димитров FB

Направихме справка, чрез сайта на ЦИК, както и чрез последните данни за населението и имащите право на глас в Община Стражижа. На 3-ти октомври се очаква над 10 хиляди жители да упражнят правото си на глас. На кого ще гласуват доверие стражичани и кой ще наследи печално известният Румен Павлов, предстои да се произнесат жителите на родният град на Ангел Каралийчев. Нашият екип ще бъде в град Стражица, за да ви направи съпричастни с изборният процес, резултати и първи коментари на победители и победени.

Твърди се, че ако се стигне до указ на Президента, с който да се разпусне 46 Народно събрание, което ще доведе и до насрочване на предсрочни парламентарни избори, Румен Павлов има намерение отново да се включи в „битката“ за Община Стражица. Борбата за една от най-малките общини в Област Велико Търново остава ужесточена.

Илиян Маринов /ляво/ и Румен Павлов „Пантерата“ /дясно/ снимка : в-к „Борба“
spot_img

Реклама

spot_img
Репортер по темата: Симон Милков
Репортер по темата: Симон Милков
Симон Милков, е 30-годишен журналист на свободна практика. По свой начин, непредубедено и свободно представя "СимоТека" и рубриката набираща голяма популярност в социалните мрежи " #Шибанистан ".

Още от рубриката

Тежка катастрофа в София между кола и два мотора

Тежка катастрофа между кола и два мотора е станала в София...

Зеленски поиска от Майк Джонсън да пусне помощта за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски се обади на председателя на...

САЩ предупредили писмено руските служби за опасността от атентат

Белият дом отхвърли като "глупости" обвинението на Русия за...

307 проекта са подадени на втори етап по проекта за саниране на жилищни сгради

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни...

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Днес пред БНТ Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, изяви...

Франция с крачка по-близо до забраната на дискриминация въз основа на прическа или цвят на косата

Долната камара на парламента на Франция одобри в четвъртък законопроект...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Българският институт INSAIT е най-цитираният форум за изкуствен интелект в света

Българският институт към Софийски университет "Св. Климент Охридски" INSAIT...

Финландия счита Русия за най-голямата заплаха за сигурността си

Русия остава най-голямата заплаха за финландската национална сигурност, според Финландската...

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Днес пред БНТ Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, изяви...

Пламен Киров: Има възможност за блокаж на новата Конституция

Има теоретична вероятност всички от списъка за служебни министър-председатели...

Болсонару е прекарал 2 нощи в унгарското посолство

Крайнодесният бивш президент на Бразилия Жаир Болсонару е останал...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img