93% от столичните учители „за“ присъствено обучение, но 32% са се ваксинирали

Прочитания 711
0 0
Снимка: БГНЕС

Над 93% от столичните учители са за присъствено обучение. Това показва анкета сред учители, проведена дни преди началото на учебната година в 145 общински училища.

Анкетирани са 7707 директори и учители от начален, прогимназиален и гимназиален етап. Над 94% от учителите в начален етап и 92% от учителите, прeподаващи на ученици от V до ХII клас, са посочили, че предпочитат присъственото обучение.

31,8% от анкетираните учители имат поставена ваксина, а други близо 22% са преболедували COVID-19.

Целта на проучването е да открои позицията на директори и учители за готовността им за работа в присъствена и електронна среда, посочват от СО.

Сериозен риск ще бъде преминаването на дистанционно обучение, тъй като алтернативата му вече е достигната и то може да води вече само до пропуски. Това е мнението на директора на 119 училище в София и съветник към МОН Диян Стаматов. Няма да има промяна в протоколите за действие при установяване на заразен и болен ученик или възрастен в училище.

Учебната година в 119 училище ще започне без разминаване на часовете. Ще се опитаме да организираме използването на маски в класните стаи и общите пространства, засилена дезинфекция, хигиенизация на помещенията, строг контрол при влизането на ученици, както и връщането на онези от тях, които имат грипоподобни симптоми. „Надявам се всичко да започне и завърши добре“, посочи директорът за началото на учебната година. Той поясни, че повечето от родителите на ученици, с които вече са проведени родителски срещи, са на мнение, че трябва максимално дълго децата им да се обучават присъствено, а за онези от тях в начален етап – от 1 до 4 клас, да не се позволява да минат в дистанционен формат, защото там най-лесно се натрупват пропуски, които след това не могат да бъдат преодолени.

За останалите ученици тепърва ни предстоят родителски срещи, но най-вероятно и техните родители са на същото мнение.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

В затвора остава турски гражданин, издирван с ЕЗА

Съдът остави в ареста турски гражданин с нидерландски паспорт, издирван с ЕЗА, за отглеждане на марихуана. Припомняме, че съдът на Европейския съюз обяви за невалидна издаваната от България Европейска заповед за арест, но страната ни продължава да изпълнява такива, издадени от държавите членки. Европейската заповед за арест е издадена на […]