85% от финландците подкрепят спирането на туристическите визи за руснаците

Екип на News24sofia.eu
Views 2191
0 0

Осемдесет и пет процента от хората във Финландия подкрепят спирането на туристическите визи за руснаци, докато „агресивната война на Русия в Европа приключи“.

Това показват резултатите на ново проучване, поръчано от активистката група „Майки за мир“ и проведено от социологическата фирма Taloustutkimus, съобщи YLE.

Освен това, 80 процента от анкетираните казаха, че Финландия трябва да попречи на руснаците да влизат в страната с туристически визи, които вече са били издадени или издадени от друга страна в Шенгенското пространство.

Проучването установи, че само четири процента от анкетираните са напълно против спирането на предоставянето на туристически визи на руснаци.

„Майки за мир“ заявиха, че източната граница на Финландия трябва незабавно да бъде затворена за руски туристи, за да се осигури безопасността на Финландия и Европа, а също и като начин да се покаже подкрепа и съчувствие към Украйна.

Онлайн проучването е проведено между 20-22 септември, като са анкетирани 1088 души във Финландия. Участниците бяха на възраст 18-79 години.

Припомняме, че на 20 септември Финландия поиска от Европейската комисия да ограничи влизането на руснаци в Европейския съюз и да включи туристическите визи в списъка със санкции на ЕС.

От 19 септември Естония, Литва, Латвия и Полша затвориха границите си за руски туристи. Понастоящем Финландия остава единствената държава от ЕС, граничеща с Русия, през която руснаците могат да влизат в Европейския съюз с туристически визи.

Финландия обоснова предложението си с необходимостта да се засили единството на Съюза.

Вероятно централноевропейските държави няма да искат да уеднаквят отношението на страните от ЕС към руските визи толкова стриктно, колкото го правят понастоящем балтийските държави.

Почти всички държави от Шенгенското пространство, граничещи с Русия, са забранили на руските туристи да влизат в страната. Финландия и Норвегия не го направиха. В понеделник малко над 3000 руснаци са пристигнали във Финландия през източната граница.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Кристиан Костов: Ако бях останал в Русия, щях да бъда мобилизиран

Войната ме накара да се върна в България, разкри младият изпълнител