Зелен сертификат в НС – идея, която допада на Мустафа Карадайъ (ВИДЕО)

Views 18327
0 0
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ определи като нелоша идеята да се влиза със зелен сертификат в Народното събрание.

Трябва да дадем примери на обществото, че трябва да бъдем отговорни към собствения си живот и здраве, но към живота и здравето на околните около нас, каза той.

Припомняме, че преди тях от ГЕРБ също заявиха, че на заседание на парламентарната им група ще повдигнат въпроса със зеления сертификат в парламента, както и утре на председателски съвет ще поставят въпроса. Според ексуправляващите зеленият сертификат в парламента би гарантирал, че се спазват правилата, както е на всяко друго място в държавата.

Въвеждането на зелен сертификат за достъп до сградата на Народното събрание би било удар по най-малката парламентарна група – на ПП „Възраждане“, които се обявяват категорично срещу COVID мерките, както и по част от ПГ на „Има такъв народ“, от които излизат противоречиви изказвания и тези. Въпрос е обаче как би стоял законово въпросът, освен това вече има практика за осигуряване на участие в заседанията на Народното събрание дистанционно. Така и се закле като депутат лидерът на ИТН Станислав Трифонов, който бе депутат един мандат – в 45-ото Народно събрание.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Таня Манолова

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

АПИ: През нощта ще завали сняг, тръгвайте с коли, готови за зимата

През нощта в Западна България и Предбалкана дъждът ще преминава в сняг. Тръгвайте с автомобили, подготвени за зимни условия. Затова предупреди Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Блокирането на движението от превозни средства с неподходящи – износени гуми, блокира пътуването на всички останали шофьори и затруднява работата на снегопочистващата техника. Екипите на пътноподдържащите фирми […]