Заведенията недоволни, че още си чакат компенсациите за март и април

Прочитания 941
0 0
Снимка: архив EPA

Малкият и среден бизнес продължават да чакат компенсациите заради пандемията от коронавирус за месеците март и април. За това съобщават от Българската асоциация на заведенията

Те подчертават, че въпреки наличния финансов ресурс изплащането на обезщетенията по програмата „Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки“ се бави. Все още няма и информация дали правилата за кандидатстване за въпросните два месеца на годината остават същите, или ще търпят промени.

От БАЗ поясняват, че става въпрос за средства, които са договорени още през октомври 2020 г. и са изпратени в Националната агенция за приходите.

До момента програмата вървеше със закъснение, но вървеше доста добре. Категорично отказваме да ни замесват в политически битки и интриги, но откакто в България заработи служебното правителство, програмата спря„, посочва се в позицията на Асоциацията.

Ресторантьорите негодуват, че няма яснота докога ще продължи извършваната в момента ревизия по програмата и дали подкрепата за бизнеса ще тръгне отново.

Те изпитват притеснения и от това, че вече се чуват изказвания от членове на правителството, че бизнесът е отворен и няма нужда от финансови компенсации. От БАЗ обаче напомнят, че браншът не е работил през март и април тази година.

Те настояват договорените вече обезщетения за бизнеса да бъдат изплатени.

След изключително тежките месеци сега сме лишени и от антикризисна мярка, която до момента спаси хиляди работни места. И искрено недоумяваме защо е това отрицателно отношение към българския бизнес, който уж е основен приоритет, заявяват от БАЗ.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Задържаха близо 700 кг хероин при спецакция на ГДБОП

Дрогата е открита в склад в Сливен