Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Захариева: Глобалното единство е ключово за преодоляване на пандемията

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева

Глобалното единство и сътрудничеството в рамките на ООН са ключови за преодоляването на предизвикателствата, породени от КОВИД-19. Противодействието срещу пандемията не трябва да бъде за сметка на демократичното и гражданско пространство, върховенството на закона и международните ангажименти, заяви вицепремиерът и министър на външните работи на България Екатерина Захариева във видео обръщение по време на 31-вата специална сесия на Общото събрание на ООН.

Встъпителни изказвания при откриването на направиха генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус, председателят на Общото събрание на ООН Волкан Бозкер, както и генералният секретар на ООН Антониу Гутериш.

В духа на призива на генералния секретар Гутериш за глобално прекратяване на огъня, който България подкрепи в началото на тази година, Екатерина Захариева подчерта, че в настоящата ситуация е изключително важно да се спазват всички резолюции на ООН, свързани с конфликти. Според българския външен министър кризата, породена от коронавируса, е засегнала особено жените и момичетата, които обаче са доказали своята роля на лидери в отговора на пандемията.

В условията на справяне с предизвикателствата, породени от коронавируса, защитата на правата на детето остава ключов приоритет на българската вътрешна и външна политика, обясни Захариева и изтъкна въведените от правителството програми за социална защита и икономически мерки, насочени към децата, следвайки усилията на агенциите на ООН, включително Плана на УНИЦЕФ от шест точки за защита на нашите деца.

В подкрепа на целта за икономическо възстановяване на държавите – членки на ООН, вицепремиерът подчерта, че България е активен участник в приетата стратегия на ЕС за зелено, дигитално, справедливо и устойчиво възстановяване с облекчаване на дълга и инвестиции, свързани с целите за устойчиво развитие.

Повече от 628 000 са потвърдените новозаразени в целия свят през изминалия ден. Общият брой на тези случаи вече надхвърля 64,6 милиона, заяви Световната здравна организация (СЗО) в ежедневния си бюлетин.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи...

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски материали с деца

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски...

Премиерът на Хаити подаде оставка

Министър-председателят на Хаити Ариел Хенри подаде оставка, съобщава "Ройтерс"....

Доклад на ОССЕ: Хиляди украинци са незаконно задържани от Русия

Незаконното задържане на цивилни украинци в окупираните от Русия...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Нинова: И Главчев ли иска да пътува?

Дали Димитър Главчев или Даниел Митов е служебен външен...

Отмениха присъдата на Харви Уайнстийн за изнасилване

Най-висшият съд в Ню Йорк отмени присъдата на Харви...

Евродепутатите осъдиха атаката на Иран срещу Израел и призоваха за санкции

В резолюция, приета в четвъртък, евродепутатите категорично осъдиха безпрецедентните...

Десет души загинаха при катастрофа между хеликоптери в Малайзия

Инцидентът е станал при репетиция за военен парад

КНДР и Иран обсъждат сътрудничество и оръжейни програми

Такива спекулации породи странното посещение

Кремъл: Изземването на замразени руски активи би създало опасен прецедент

Всяко действие на Съединените щати за изземване на замразени...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img