Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Задържаха предполагаем каналджия на мигранти, свързан със смъртта на полицаите в Бургас (ВИДЕО)

Арестуваха сирийски гражданин по подозрение, че е ръководил канал за мигранти, свързан с гонката между патрулка и автобус в Бургас, при която загинаха двама полицаи. Това съобщиха на брифинг от прокуратурата и полицията в Пловдив.

След образуване на досъдебно производство, се пристъпи към така наречената реализация, при която са задържани са 12 лица, в едно с лицето, за което се смята, че е ръководител на този канал. Отделно 22 лица са намерени в близост до дома на лице, което е съпричастно. Това са 22 мигранти, двама в дома и 20 в близост, до гората. Извършени са множество претърсвания и изземвани и други процесуално-следствени действия„, съобщиха от полицията.

Съществуват доказателства, които няма да коментираме към настоящия момент, тъй като трябва да бъдат изследвани, че именно това лице от сирийски произход ръководи канала, по който за съжаление беше настъпила смъртта на двамата полицейски служители в Бургас. Това е лицето, пак казвам по първоначални доказателства, е организирало този канал„, съобщиха от полицията.

Той е от сирийски произход, живущ в град Пловдив. Акцията е проведена при съвместна работа на полицията и прокуратурата на територията на цялата страна.

След като министърът на вътрешните работи заедно с главния прокурор дадоха възможност на полицията и прокуратурата да седнат и да работят като екип„.

Като че ли отминава краткия период, в който прокуратура и полиция по неясни причини, на различни нива, не контактуваха така, че да доведат до резултати, които имаме в момента„.

За престъплението се предвижда се наказание лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба от 5000 до 20 000 лева.

Извършени са 6 претърсвания на територията на град Пловдив, Средец, област Бургас и град Харманли. Открити и иззети са множество флашки, компютърни конфигурации, списъци и пари.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Al Jazeera: Израелски безпилотни самолети засилват наблюдението над Рафах

Израелските безпилотни самолети са засилили дейността си над Рафах. Това...

Иван Гешев и Партията на българските жени обединяват сили на изборите

Коалиция "Граждански блок" и Иван Гешев се регистрираха в...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Калин Стоянов: Тенев е бил редовен гост на Рашков, там са получавали задачи за дискредитирането ми

Ако го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, сега щеше ли да внушава неистини по мой адрес, посочи министърът

Зеленски забрани хазарта за военните

Ключово решение за хода на войната

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img