https://www.gerb.bg/bg

Южна Корея избира парламент

Снимка: EPA

Южнокорейците започнаха да гласуват на важните парламентарни избори в страната. В сряда бяха отворени 14 259 избирателни секции в цялата страна, съобщи Yonhap.

С малко над 30 милиона души, които имат право да гласуват, и 300 места в Националното събрание, изборите ще послужат за оценка на управляващата Партия Народна сила на южнокорейския президент Юн Сук-йол.

Новинарската агенция съобщи, че основната опозиционна Демократическа партия (ДП) се очаква да спечели над 200 места, което значително ще ограничи администрацията на Юн в провеждането на нейната политика през оставащите три години от петгодишния мандат на настоящия президент, който е планиран да приключи през 2027 г.

Моля, гласувайте, за да попречите на политическата сила, която предаде народа, да получи парламентарно мнозинство„, заяви лидерът на Демократическата партия Лий Дже Мюн преди отварянето на избирателните секции.

Асошиейтед прес отбелязва, че тази година гласоподавателите са съсредоточени главно върху вътрешните проблеми на страната, докато важни въпроси като ядрената заплаха от Северна Корея и ангажимента на САЩ към сигурността на Южна Корея остават на заден план.

Експертите отбелязват също, че около 30-40% от избирателите не са сигурни коя партия ще подкрепят на изборите. Предполага се, че именно техните гласове могат да окажат силно влияние върху резултата от изборите.

Последните социологически проучвания обаче показват, че нито една от двете партии няма абсолютно предимство: според проучване на обществената телевизия KBS и социологическата компания Hankook Research четирима от десет анкетирани планират да гласуват за демократите, докато 33% планират да гласуват за Народната сила.

Друго проучване, проведено от четири социологически фирми, показва, че 39% са готови да гласуват за Народната сила, а 37% – за Демократическата партия.

В същото време миналата седмица се проведе предсрочно гласуване, по време на което ЦИК отбеляза рекордно висока избирателна активност за парламентарни избори – 31,28%.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Опозицията поиска оставката на Ганц

Бени Ганц, член на военния кабинет на Израел Лидерът на...

Войната на Путин събужда все повече Европа

Това беше внимателно хореографирана демонстрация на сила в Пекин...

Остава в ареста 77-годишният обвиняем за убийството в Новачене

Мярката му за неотклонение подлежи на обжалване

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Хуманитарни камиони се придвижват към Газа през временния кей на САЩ

Камиони превозващи хуманитарна помощ, са започнали да се придвижат...

Путин подкрепя плана на Китай за мирно уреждане на конфликта в Украйна

Руският президент Владимир Путин подкрепя плана на Китай за...

Мария Захарова: Ако ЕС санкционира руските медии, същото чака и западните журналисти в Русия

Русия предупреди Европейския съюз, че ако наложи ограничения на...

Галя Кондева освободи директора на „Здравната инвестиционна компания за детска болница“

Служебният министър на здравеопазването Галя Кондева освободи директора на "Здравната...

Има ли политическа воля за влизане в Еврозоната?

Поредният бляскав форум посветен на надеждите на България да...

България ще извърви пътя към Еврозоната, убедени са икономисти

Заради високата инфлация нямаше как да влезем в Еврозоната...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg