https://www.gerb.bg/bg

Галя Кондева освободи директора на „Здравната инвестиционна компания за детска болница“

Служебният здравен министър д-р Галя Кондева, снимка: (архив) БГНЕС

Служебният министър на здравеопазването Галя Кондева освободи директора на „Здравната инвестиционна компания за детска болница“ ЕАД (ЗИКДБ) Николай Борисов.

Решението е на база извършения в дружеството вътрешен одит и доклад, касаещ изпълнението на решението на Народното събрание. Установени са редица нарушения, включително:

  • неправомерно забавяне в сключването на договора за разрушаване и премахване на съществуващи сгради за нуждите на ЗИКДБ;
  • необосновано разходване на суми за юридически услуги при наличие на административен капацитет за консултиране от страна на членовете на Борда на директорите;
  • липса на депозирана Бизнес програма от страна на Съвета на директорите;
  • неизпълнение на решението на Народното събрание за предоставяне на актуализиран план-график за ускорено изграждане на Национална детска болница и недостатъчна комуникация и прозрачност с обществеността по създаването на Национална детска болница, поддържането и ежедневното актуализиране на информацията на сайта на „Здравната инвестиционна компания за детска болница“ ЕАД.

Министър Кондева покани представители на Обществения съвет за изграждане на Национална детска болница на среща в Министерството, за да ги запознае с констатациите от извършения одит и да им съобщи лично за промяната в управлението на ЗИКДБ. Освен това министърът представи пред Съвета решения на изложените от членовете проблеми по време на предходната среща на 10 май, които се отнасят до комуникацията с Министерството. В изпълнение на поетия ангажимент бе създадено координационно звено с представители на отговорните дирекции във ведомството.

По време на срещата бе представен временно изпълняващият длъжността директор на „Здравната инвестиционна компания за детска болница“ ЕАД – д-р Влатко Глигоров, който поема поста до провеждането на конкурс.

Д-р Глигоров е специалист по акушерство и гинекология, има придобити магистратура по здравен мениджмънт и докторантура по социална медицина и организация на здравеопазването и фармацията. Той има богат опит в кризисния мениджмънт на средно и високо ниво.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

СИГНАЛ ДО News24sofia.eu! Педофил ли е лицето Димитър Димов? (СНИМКИ)

Скандален сигнал поучи Информационна агенция News24sofia.eu от наша читателка,...

Катастрофа затрудни движението по бул. „Шести септември“ в Пловдив

Катастрофа между две леки коли затруднява движението по бул....

ЦИК официално обяви новите български евродепутати

Централната избирателна комисия (ЦИК) прие на свое заседание днес...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Петър Москов: Кампанията на „Синя България“ за следващите избори започва днес

Кампанията на "Синя България" за следващите избори започва днес....

Фалшива реклама с образа на митрополит Йоан се разнася в интернет

Фалшива реклама с образа на Варненския и Великопреславски митрополит...

Лондон отрича за ударен от хусите разрушител

Британското министерство на отбраната в неделя отхвърли твърдението на...

Каракачанов: Гласувах за младите хора, за да я има България

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов упражни правото си на...

Десетки са задържани пред парламента в Ереван (СНИМКИ)

В Ереван 86 души са били задържани по време...

Мъж насочил резачка срещу полицай и свои съселяни от Куртово Конаре

Повдигнаха обвинение на мъж, насочил резачка срещу полицай и...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg