https://www.gerb.bg/bg

Галя Кондева освободи директора на „Здравната инвестиционна компания за детска болница“

Служебният здравен министър д-р Галя Кондева, снимка: (архив) БГНЕС

Служебният министър на здравеопазването Галя Кондева освободи директора на „Здравната инвестиционна компания за детска болница“ ЕАД (ЗИКДБ) Николай Борисов.

Решението е на база извършения в дружеството вътрешен одит и доклад, касаещ изпълнението на решението на Народното събрание. Установени са редица нарушения, включително:

  • неправомерно забавяне в сключването на договора за разрушаване и премахване на съществуващи сгради за нуждите на ЗИКДБ;
  • необосновано разходване на суми за юридически услуги при наличие на административен капацитет за консултиране от страна на членовете на Борда на директорите;
  • липса на депозирана Бизнес програма от страна на Съвета на директорите;
  • неизпълнение на решението на Народното събрание за предоставяне на актуализиран план-график за ускорено изграждане на Национална детска болница и недостатъчна комуникация и прозрачност с обществеността по създаването на Национална детска болница, поддържането и ежедневното актуализиране на информацията на сайта на „Здравната инвестиционна компания за детска болница“ ЕАД.

Министър Кондева покани представители на Обществения съвет за изграждане на Национална детска болница на среща в Министерството, за да ги запознае с констатациите от извършения одит и да им съобщи лично за промяната в управлението на ЗИКДБ. Освен това министърът представи пред Съвета решения на изложените от членовете проблеми по време на предходната среща на 10 май, които се отнасят до комуникацията с Министерството. В изпълнение на поетия ангажимент бе създадено координационно звено с представители на отговорните дирекции във ведомството.

По време на срещата бе представен временно изпълняващият длъжността директор на „Здравната инвестиционна компания за детска болница“ ЕАД – д-р Влатко Глигоров, който поема поста до провеждането на конкурс.

Д-р Глигоров е специалист по акушерство и гинекология, има придобити магистратура по здравен мениджмънт и докторантура по социална медицина и организация на здравеопазването и фармацията. Той има богат опит в кризисния мениджмънт на средно и високо ниво.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Започва поетапното възстановяване на газопредаването в Елин Пелин

Към настоящия момент „Булгартрансгаз” отвори отклонението за пренос на...

Испанската полиция арестува издирван италиански мафиот

Един от "най-опасните" издирвани мафиоти в Италия беше арестуван...

Най-малко 30 убити при израелски удар срещу училище в Газа

Най-малко 30 палестинци бяха убити при израелски удар срещу...

Тайфунът Гаеми затвори фабрики в Китай

Над 27 хиляди души бяха евакуирани в Североизточен Китай,...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Синът на Ирена Димова от ГЕРБ – Иван Димов пое бизнеса с дрога в Студентски град в София

Именно криминалните изцепките сложили край на политическата кариера на родителката му

Организация търси недоволни от по-бързите автобуси в София

По сигнали на граждани работи Европейският център за транспортни...

Папа Фрнациск зове за олимпийско примирие

Папа Франциск изрази надежда, че Олимпийските игри в Париж...

Патриарх Даниил призова за Бог за дъжд заради пожарите в страната

Новият българският патриарх Даниил помоли Бог да изпрати дъжд...

Край Истанбул е прихванат морски дрон

Предполага се, че той е украински

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg