Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Все пак комунист няма да управлява Залцбург

Площад „Резидентсплац“ в Залцбург, снимка: iStock

Лявоцентристкият заместник-кмет на Залцбург Бернхард Ауингер победи своя съперник комунист Кай-Михаел Данкъл на балотаж за кмет в неделя и обеща да работи с него, след като Данкъл се съсредоточи върху високите жилищни разходи в един от най-тежко засегнатите областни градове в Австрия.

35-годишният Данкъл изведе своята партия до второ място на изборите за градски съвет този месец, близо до социалдемократите на Ауингер. Само 821 гласа разделиха двамата мъже в отделния първи тур на гласуването за кмет на четвъртия по големина град в страната, най-известен на туристите като дома на Моцарт и „Звукът на музиката“.

Освен деня, в който се запознах със съпругата си и раждането на двете ми прекрасни дъщери, днес определено е най-щастливият ден в живота ми„, каза 50-годишният Ауингер в изявление пред медиите заедно с Данкъл, след като излезе ясният победител с голяма преднина от втори тур.

След преброяването на всички бюлетини освен по пощата, той получи 63,1% от гласовете срещу 36,9% на Данкъл.

Вярвам, че Кай ще бъде силно допълнение към нашето градско управление. Убеден съм, че ще работим отлично заедно„, каза Ауингер. Докато вторият град в Австрия, Грац, вече има кмет комунист, победата в Залцбург би била рядък триумф за партия, която дори не е представена в националния парламент.

Ауингер каза пред „Ройтерс“ миналата седмица, че обещанието на Данкъл да строи 1000 субсидирани жилища под наем годишно, за да облекчи жилищната криза в града, е нереалистично, като вместо това новият кмет обещава 1500 за пет години.

Но той каза, че ще назначи именно Данкъл да отговаря за жилищата в града.

Това, че четирима от 10 избиратели ни гласуваха доверието си на днешните избори, показва, че много хора искат различна социална политика„, каза Данкъл.

Говорейки по-късно пред телевизия Puls 24, Данкъл добави: „Ключовият проблем в Залцбург е, че разходите за жилища продължават да растат. Градската управа може да направи нещо по въпроса, например като инвестира повече в субсидирани жилища под наем„, каза той.

Усвояването на жилищна площ чрез Airbnb, спекулациите и празните апартаменти може да бъдат поставени по-добре под контрол.“

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Fitch Ratings потвърди положителната перспектива на България във валутата „BBB“

Международната рейтингова агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на...

БСП търси най-достойните в листите за вота (СНИМКИ)

Иван Иванов очаква листа, която да спечели вота

Откриха корозирала авиобомба край София (СНИМКА)

Боеприпасът е унищожен от военнослужещи

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Меглена Плугчиева хвърли оставка като съветник на Димитър Главчев

Меглена Плугчиева подаде оставка като съветник на служебния министър-председател...

Русия предупреди Европа срещу изземването на активите ѝ: Ще загубите повече от нас

Съюзник на президента Владимир Путин предупреди Европа, че Русия...

Доклад на ОССЕ: Хиляди украинци са незаконно задържани от Русия

Незаконното задържане на цивилни украинци в окупираните от Русия...

Европол: Задържаха 23 души в Босна, заподозрени в работа за наркокартел

Полицейски екип в Босна, подкрепен от международни правоприлагащи агенции,...

Европейският парламент одобри забраната на продукти, произведени с принудителен труд

Във вторник Европейският парламент одобри правила за забрана в...

Англия иска да забрани продажбата на цигари на родените след 2009 г.

Властите твърдят, че законопроектът ще създаде „първото поколение без тютюнев дим“

Първа реакция от Киев: Благодарим съюзници, заедно ще победим

Андрей Ермак, влиятелният ръководител на канцеларията на президента на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img