Вежди Рашидов си пожела държава, която не воюва с институциите

Рашидов изрази съжаление, че България не е в Шенген

Views 10727
0 0
Снимка: БГНЕС

В България усещането за държава отсъства, усещането за власт отсъства, усещането за сигурност отсъства и усещането за активност за министри, които би било добре да са тук и да не се води глупавата война между институциите – отсъстват.

Това заяви председателят на 48-ото Народно събрание Вежди Рашидов на кръгла маса на тема „За мащабни действия срещу войната по пътищата“.

По думите му войната по пътищата е много страшна, ако не си даваме сметка за нея. Рашидов си е направил труда да види статистика за това колко жертви може да има във войната в Украйна – пет пъти по-малко от жертвите по пътищата.

Рашидов изрази съжаление, че България не е в Шенген. В Европа имат мониторинг за всичко, което се случва – за корупцията в МВР, за полицаите, които взимат рушвети. Крайно време е наистина да се огледаме, да си направим държавата, да създадем една добра и работеща функционираща държава, а не воюваща, защото няма да има край войната по пътищата. Тази война се разпростира навсякъде, изтъкна шефът на парламента.

Проблемът не е само по пътищата той е един от големите проблеми, но трябва да си направим държавата„, настоя Рашидов.

Директорът на Института за пътна безопасност Богдан Милчев посочи, че днес Министерския съвет го няма, но имало писмено потвърждение на министри, които трябвало да се включат в дискусията. Има разпореждане да няма министри, защото на това събитие ще присъства главният прокурор. Войната между институциите не е войната, която трябва да се проведе на пътя, подчерта Милчев.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Васил Димитров

Васил Димитров се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2022 година.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Цистерна експлодира в района на Дунав мост - Русе

Eдин човек е загинал