Васко Начев: Служебния кабинет няма много полезни ходове за доставките на природен га

Views 1303
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Служебното правителство няма много полезни ходове за доставките на природен газ. Заради краткото време на мандата им и заради сложната ситуация откъм доставки в глобален аспект, обясни пред БНР енергийният експерт Васко Начев.

И допълни, че каквито и усилия да положи служебният кабинет, едва ли ще се стигне до вариант – възстановяване на доставките от „Газпром“.

Ситуацията е сложна и всяко назлъндисване в посока – отказване на възможностите, които ни се предлагат, би изиграло лоша роля в бъдеще време. Влизайки в зимния период, доставките на руски газ или ще останат на същите нива, или ще намалеят„, обясни Начев.

Той е категоричен, че Европа ще усети още по-остър недостиг откъм доставки на руски газ. Ако пропилеем този шанс с осигурените дори като оферта предложения, има опасност да останем без газ, смята енергийният експерт.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

От КНСБ канят служебния премиер на спешна среща

Спешна среща с новоназначения служебен премиер Гълъб Донев поиска президентът на КНСБ Пламен Димитров. На нея да бъде обсъдена идеята за още една актуализация на бюджета, а предишната актуализация бе приета на 30 юни 2022 г. от 47-ото народно събрание. Като изтъква, че в синдикалната му организация членуват над 280 […]