Реклама

https://www.gerb.bg/bg

В МВР няма документи за тормоз и репресия по време на изборите

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / Светломир Стоянов

До момента на ръководството на МВР не е предоставяна информация за тормоз и репресия по време на изборите. Дайте документи за репресия, за упражнено насилие. Как да дадем такива материали, като в ръководството на МВР няма такива материали?

С такъв въпрос вътрешния министър Бойко Рашков отговори на депутата от ДПС Гюнер Ахмед по време на изслушването си в ресорната парламентарна комисия.

По думите му, ако ще се използват „терминологии като репресия или тормоз“, които да са оказвани по време на изборите миналата година, то такива квалификации трябва да бъдат подкрепени с факти.

Рашков не смята, че този политически подход е подходящ. Ако някои има конкретни обвинения, да бъде така добър да представи фактите, да се отнесе към прокуратурата. Няма издадени указания от МВР някои да предприема репресивни действия срещу гражданите. Целта на планираните действа са били контролирани по време на изборите със спазване на законността.

Едва ли не МВР са тръгвали на война срещу българските избиратели. Това не говори добре за имиджа на България, коментира Рашков.

Във връзка със ситуацията с мигрантския натиск, Рашков отчете, че той е в пъти намалял в сравнение с преди 3-4 месеца. Едно от обясненията е, че се намираме в сезон, който не е подходящ за миграция и трафик. Миграционният натиск не е същият дори в зимните дни и седмици в сравнение с други години, каза ресорният министър.

Продължава да има опити на граждани на Афганистан да проникнат и това е факт, трудно се спират такива хора и това е известно на всички държави. Около 600-700 души са настанени в центровете за мигранти. Едва ли може в световен мащаб да се надяваме, че в скоро време мигрантският натиск ще спадне, тъй като процесите се задълбочават, изтъкна Бойко Рашков.

Според него, противодействието на миграцията няма да е успешно, ако мигрантите се спират само на границата.

На въпрос за домашното насилие и неговото предотвратяване, разследване и разкриване, Рашков заяви, че е твърде рано да се постави такъв въпрос, когато все още МВР анализира и събира информация по темата. В МВР се провежда изслушване на директорите на регионалните дирекции на МВР и като приключи тяхното изслушване, ще бъде дадена повече информация.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Най-малко 10 джихадистки нападения предотвратени в Европа през 2023 г.

Това съобщи нидерландската разузнавателна агенция AIVD

Северна Корея изстреля балистични ракети край източното си крайбрежие

Северна Корея изстреля няколко балистични ракети към морето край източното...

И Израел получи финансова инжекция от ключов съюзник

Отделно Камарата на представителите одобри пакет от помощи за...

Прокуратурата разследва побой над непълнолетен в Перник

На пострадалият е причинена средна телесна повреда

Ранени и загинали при пожар в ресторант в Индия

Пожарът е причинен от гръмнала газова бутилка

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img