https://www.gerb.bg/bg

В Израел Блинкън настоя да се осигури повече хуманитарна помощ за Газа

Снимка: EPA/ABIR SULTAN

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън започна в сряда поредица от срещи с израелски лидери, за да обсъди как да се достави повече хуманитарна помощ в Газа. В същото време Блинкън многократно призова палестинската групировка „Хамас“ да приеме предложение за примирие.

След посещения в Рияд и Аман по-рано тази седмица висшият американски дипломат сега е в Израел – последната спирка от обстойната обиколка в Близкия изток. Това е седмото посещение на Блинкън в региона от 7 октомври насам.

Основният приоритет на Блинкън в Израел ще бъде да убеди израелското правителство да предприеме набор от конкретни стъпки, така че хуманитарната помощ да се влива в гъсто населения анклав.

Дори когато работим с безмилостна решителност, за да постигнем прекратяване на огъня, което връща заложниците у дома, ние също трябва да се съсредоточим върху хората в Газа, които страдат в този кръстосан огън на Хамас„, каза Блинкън в началото на своята среща с израелския президент Исак Херцог в Тел Авив.

Много е важно и да осигурим помощта, от която се нуждаят- храна, вода, лекарства и подслон, каза Блинкън

Разговорът на Блинкън с Нетаняху относно помощта ще се състои около месец, след като президентът на САЩ Джо Байдън отправи остро предупреждение към Нетаняху, като каза, че политиката на Вашингтон може да се промени, ако Израел не предприеме стъпки за справяне с щетите на цивилни, хуманитарните страдания и безопасността на помощта работници.

Байдън заплаши да обуслови подкрепата за офанзивата на Израел в Газа с предприемането на конкретни стъпки за защита на хуманитарните работници и цивилните, опитвайки се за първи път да използва помощта на САЩ, за да повлияе на поведението на израелските военни.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Нападение с нож в Швейцария

В сряда следобед в град Зофинген в Северна Швейцария...

Италиански съдия отхвърля дело за клевета, заведено от съюзник на Мелони

Университетски професор в Рим беше оправдан в сряда за...

Йоав Галант скастри Нетаняху, иска яснота за следвоенното управление в Газа

Министърът на отбраната на Израел Йоав Галант, изрази публично...

ЕС спира на своя територия някои руски медии

Агенция Франс прес, позовавайки се на анонимни европейски дипломатически...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

С 27% намаляват жертвите на катастрофи

С 27% или 42 души по-малко са загиналите при...

Осъдиха бивш вътрешен министър на Гамбия за престъпления срещу човечеството

Висшият наказателен съд на Швейцария осъди бивш вътрешен министър...

Гвоздейков свежда до минимум закъсненията на влаковете

Новата организация на движението по бул. Витоша не е...

Отпускат 39 млн. лв. за по-високи заплати в университетите

Правителството ще предостави 39 млн. лв. допълнително финансиране за...

Задържаха грузинец, подпомагал чужденци да преминат незаконно страната

Задържаха грузинец, който незаконно е подпомагал чужденци да преминат...

Ирландия признава Палестина като независима държава до края на май

Ирландия ще признае палестинска държава преди края на този...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg