Тръмп: Кръвопролитията трябва да спрат (ВИДЕО)

Прочитания 136
0 0
Снимка/източник: EPA/БГНЕС

Кръвопролитията трябва да спрат и ще спрат. Нямаме друг избор, освен да вземем мерки срещу размириците, Това заяви на брифинг днес американският президент Доналд Тръмп, заедно с главния прокурор Уилям Бар, предаде „Ройтерс“.

С тези думи, той обяви очакваното изпращане на федералните агенти, които ще се включат по-засилено в няколко американски градове, включително Чикаго, за да помогнат в борбата с нарастващата престъпност.

Стотици федерални агенти вече са изпратени в Канзас Сити, щата Мисури, както и в Портланд, щата Орегон. Чикаго също е в списъка с проблеми градове, след като вчера най-малко 15 души бяха ранени при престрелка на погребение.

Албъкърки, Ню Мексико, също беше споменат.

Изпращането в такива случаи не е рядкост. През декември властите съобщиха за подобно усилие за седем града, които са били свидетели на насилие.

Федералните власти обаче заявиха, че щатски и местни служители не желаят да работят с тях.

Тръмп отново остро критикува демократите за насилието в определени части на страната.

Припомняме, че Тръмп се кандидатира за преизбиране под често повтаряния от него лозунга „Закон и ред“.

Смъртта на Джордж Флойд разтърси Америка, като провокира серия от протести и бунтове. Редица известни личности подкрепиха антирасисткото движение с изявления в социалните мрежи и дарения.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Ким посети строяща се птицеферма

Изрази задоволство и надежда от новия обект