Таско Ерменков категоричен: Няма разрив в коалицията заради Втора атомна

Екип на News24sofia.eu
Views 11365
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Няма разрив в между коалиционните партньори БСП и „Продължаваме промяната“ по темата за развитието на ядрената енергетика. Това стана ясно от думите на депутата и член на Изпълнителното бюро на БСП Таско Ерменков пред БНТ. Напрежението, поне първоначално такова бе усетено след позицията на премиера Петков, че АЕЦ „Белене“ не трябва да се строи.

В крайна сметка партиите се обединяват около развитието на атомната енергия у нас, като комисия от експерти работи по оценка дали строителството на Втора атомна или развитието на АЕЦ „Козлодуй“ е по-изгодно.

Обективната необходимост да имаме нова ядрена централа и много неща в годините са доказали правотата на БСП да бъде реализиран проектът „Белене“. Защото, ако той бе реализиран 2016 година, цента на електроенергията щеше да е 120, най-много 150 лева на мегаватчас в сравнение над 500, колкото е сега„, аргументира се Ерменков.

За да няма съмнения, че това е правилният път, сме записали ясно развитието на ядрената енергетика в коалиционното споразумение. Затова от БСП призоваваме да се придържаме към него. Единственото нещо, за което само трябва да ни светне „жълтата лампичка“, е че времето тече и то не в полза на българското общество„, добави той.

Дори и „Демократична България“, които в годините са били против нова атомна централа, вече са преосмислили позицията си, съобщи още депутатът от левицата. Не отговаряли на истината и спекулациите относно напрежение между премиера Петков и президента Радев заради рокадите в „Булгаргаз“. Ерменков подчерта още – кадровите смени по върховете на енергетиката имали за цел изсветляване на сектора, а не назначаване насвои хора„.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Кючук: Историята не може да бъде воденичният камък, който ни дърпа назад

Ако се погледне геополитическата обстановка, включително и последното напрежение между Украйна и Руската федерация, това е допълнителен ангажимент на европейската интеграция на Западните Балкани. Тази позиция изрази пред News.bg евродепутатът Илхан Кючук, който е докладчик в ЕП по темата. Според него е необходимо допълнително усилие, за да бъдат интегрирани Западните […]