Спецслужбите на САЩ май са замесени в убийството на президента на Хаити

Разплитане на аферата

Прочитания 3145
0 0
Снимка: EPA/News24sofia.eu

Няколко от хората, участвали в нападението, при което бе убит президентът на Хаити Жовенел Мойс, преди това са били информатори на американските правоприлагащи органи. Това съобщи Си Ен Ен.

Според негови източници следователите са стигнали до такива заключения, установявайки обстоятелствата около инцидента. Материалът съдържа изявление на Американската администрация за борба с наркотиците, което потвърждава, че един от заподозрените периодично е бил „поверителен източник“ на информация.

В изявлението се пояснява, че след убийството на Мойс този информатор се е свързал с персонала на отдела. Те го призовали да се предаде на местните власти, а също така уведомили служители в Хаити за тези контакти. Отделът поясни, че посоченият информатор, както и друг заподозрян, в крайна сметка са се предали на хаитянските власти.

Източници на телевизионния канал твърдят, че сред заподозрените има лица, които преди това са били информатори на Федералното бюро за разследване на САЩ.

Служителите на ФБР отказаха коментар. Те само заявиха, че използват „законни източници за събиране на разузнавателна информация“ в своите разследвания.

В доклада се казва, че някои от нападателите са „колумбийски наемници, наети чрез базираната във Флорида компания за сигурност“. Твърди се, че операцията е координирана от Кристиан Емануел Санон, който е задържан в Хаити.

Той първоначално е уведомил наемниците, че трябва да го пазят. Както се отбелязва в публикацията, има все повече и повече информация, показваща, че атаката срещу Мойс е могла да бъде частично подготвена в САЩ.

Мойс беше смъртоносно ранен при нападение на резиденцията си на 7 юли. След това Министерският съвет въведе военно положение в републиката за 15 дни.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

43 горски пожара бушували в Гърция през последните 24 часа

Огнен ад