https://www.gerb.bg/bg

Социалните служби в Лондон в действие: Отнеха деца на български роми, те излязоха на протест пред президентството в София (СНИМКИ)

Около 30-40 души роми излязоха на протест през сградата на президентството в София с искане президентът Румен Радев да ги чуе и да им помогне. Причината за протестът пред президентската институция – отнети деца от социалните служи в Лондон, предава News24-7.bg.

Днес сме се събрали пред президентството на Република България, за да протестираме и да търсим подкрепа от президента на България, за отнетите 3 деца във Лондон от едно ромско семейство, които от година и половина са отнети. Днес по същото време на живо върви, протести във Лондон пред община Гринуич, там където живеят децата, където са регистрирани децата със баща си, там има достатъчно наши представители (роми), включително и ромската Информационна агенция „Дефакто“, разказа протестиращ пред президентството в София.

Според думите на протестиращия обясненията на социалните служби в Лондон били правата на децата са в посока на това, че няма достатъчно грижи от страна на родителите. По думите на излязлите на протест това не е съвсем вярно, социалните служби са преувеличили пълномощията си в „грубия“ смисъл на думата.

По думите на протестиращия децата са настанени в приемни семейства. Той твърди, че според негова информация тези семейства не прилагат по-добри грижи за децата.

Доколкото родителите даже имаме информация, че към тези деца има упражнено физическо насилие, няколко пъти и сексуално насилие„, споделя още пред камерата на News24-7.bg протестиращия.

На 9,7 и 5 г. са били отнетите деца.

Сексуалното насилие е изразено в показване на „порно“ филм пред дечицата от едно от приемните семейства и очакваме потвърждение на тези факти, ако това се докаже ние ще възбудим срещу тях наказателно преследване, срещу тези приемни родители, защото това срещу децата е много голяма гавра, това е нарушаване на всички техни права, това е направо престъпно действие от страна на тези приемни родители. Имаме адвокат на тези деца, той в момента е в Лондон и представлява децата пред Общината, участва във протеста, но повече ще ви разкаже чичото на децата„, завършва един от протестиращите.

На протестът бе и чичото на децата, който разказа шокиращи неща:

Тези деца са отнети от баща им безпричинно, тъй като са казали, че няма достатъчно положени грижи, което това не е вярно. Взеха децата уж за 1 седмица а то стана година и 2 месеца, от както са отнети децата. Всяка седмица казват: „другия месец ще ги дадем, другия месец ще ги дадем“, мина година и 2 месеца. Те са 3 деца, голямото братче е на 9 години, едната сестричка е на 7 години, най-малката е на 5 години. Едно от малките деца „Соня“, психически е много тормозена, абсолютно много разстроена психически от приемните и родители. Посяга на живота си, иска да се хвърли през прозореца, чупи каквото намери, не яде, не пие, буйства, просто нямам думи„, сподели чичото на децата пред камерата на News24-7.bg.

Разказа на чичото продължава:

На 10 или 9 март в девет и половина вечерта се обаждат на сестра ми, една от социалните работнички, да отидат в приемното семейство и да вземат едно от децата, това е „Соня“, отидоха, взеха я. 15 дни, до 25 март, детето беше вкъщи. На 25 март, вечерта в 10 часа, социална работничка, мургава (негърка/чернокожа) със полицаи отидоха във дома на сестра ми, в на бабата дефакто на децата и отнеха също пак децата, 11 часа преди процеса, заради децата. На сутринта беше процеса, нали бабата обясни, че детето било 15 дни при тях, което съдията излезе и каза така: „как ще е било детето при вас?“, да 15 дена, попитаха тази служителка защо детето е било при тях, кой и позволи, това нещо което трябва да върне децата е било съда а не „тя“. Тя не можа да им отговори нищо. Детето пренощува 24 в психична болница след, което е взето детето и пак е закарано във приемно семейство, което от приемното семейство се обадиха, че детето много бонтувало и го взеха и го закараха в „Дом за сираци“ и детето в момента е в „Дом за сираци“, разделиха сестрите и братчето. Във 3 различни семейства са, което за тях това не е добре. Децата не ядат, не пият, иска ми се просто да им върна децата, от тук в България искаха сведения за тяхното семейство, „социалните грижи“ и „закрила на детето“ дадоха информация че имат жилище, всичко. Отидоха снимаха им къщата отвътре, отвънка, въпреки всичко, изпратените записи, молба към тях и те пак не са ги върнали от година и 2 месеца“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В News24sofia.eu!

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Още от рубриката

Опозицията поиска оставката на Ганц

Бени Ганц, член на военния кабинет на Израел Лидерът на...

Войната на Путин събужда все повече Европа

Това беше внимателно хореографирана демонстрация на сила в Пекин...

Остава в ареста 77-годишният обвиняем за убийството в Новачене

Мярката му за неотклонение подлежи на обжалване

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Путин подкрепя плана на Китай за мирно уреждане на конфликта в Украйна

Руският президент Владимир Путин подкрепя плана на Китай за...

Полицията в Германия претърси офиса на крайнодесен политик обвинен в корупция

Полицията е претърсила парламентарния офис на виден политик от...

Прокуратурата изплаща 74 хил. лв. обезщетение на наследниците на Алексей Петров

Прокуратурата изплаща 74 хил. лв. обезщетение на наследниците на...

ЕС разследва пристрастяващи ли са Facebook и Instagram за непълнолетните

Европейският съюз започва официално разследване на социалните мрежи Facebook...

Морето ни е чисто, но проблемът с липсата на кадри остава

Основният туристически поток по родното Черноморие си остават българите....

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg