https://www.gerb.bg/bg

Полицията в Германия претърси офиса на крайнодесен политик обвинен в корупция

Снимка: EPA/FILIP SINGER

Полицията е претърсила парламентарния офис на виден политик от крайната дясна партия „Алтернатива за Германия“ (АзГ) във връзка с разследване за подкупи и пране на пари, според съобщения в германските медии, цитирани от „Ройтерс“.

Петр Бистрон, вторият в листата на АзГ за изборите в ЕС, беше изправен пред обвинения, че е получил 20 000 евро от хора, свързани с руския президент Владимир Путин, за да разпространява пропагандата на Кремъл.

Мюнхенските прокурори казаха, че помещения в Берлин, Бавария и Майорка са претърсени във връзка с разследване, въпреки че не споменаха Bystron по име.

Германският парламент по-рано гласува за премахване на парламентарния имунитет на Бистрон, за да позволи провеждането на обиските. Само парламентаристите от АзГ се въздържаха при гласуването.

Досега не са предоставени доказателства за обвиненията срещу г-н Байстрон, които сe отправят от седмици„, заявиха в изявление лидерите на АзГ Алис Вайдел и Тино Хрупала. „Поради това парламентарната група на АзГ се надява, че разследванията ще приключат бързо, така че да няма подозрение, че властите и прокурорите, обвързани с инструкции, се опитват да повлияят на кампанията за европейските избори.

АзГ, която е на второ място в социологическите проучвания в Германия, отбеляза спад на подкрепата си напоследък след поредица от скандали.

Миналия месец белгийската и германската полиция извършиха обиски в офисите на Европейския парламент на евродепутата от АзГ Максимилиан Крах и неговия помощник като част от разследване на предполагаем китайски шпионаж .

Приблизително по същото време германските прокурори в град Дрезден започнаха предварително разследване по подозрение, че Крах е приемал плащания от Русия и Китайза работата си като евродепутат„.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

СИГНАЛ ДО News24sofia.eu! Педофил ли е лицето Димитър Димов? (СНИМКИ)

Скандален сигнал поучи Информационна агенция News24sofia.eu от наша читателка,...

Катастрофа затрудни движението по бул. „Шести септември“ в Пловдив

Катастрофа между две леки коли затруднява движението по бул....

ЦИК официално обяви новите български евродепутати

Централната избирателна комисия (ЦИК) прие на свое заседание днес...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ИЗВЪНРЕДНО В News24sofia.eu! 38-годишен мъж е убит в Стара Загора

Преди това двамата се сбили в двор във вилна зона

Ахмед Доган: Не виждам трайна формула за властта (ВИДЕО)

Партията му няма да излъчи министър-председател

Глобиха и взеха на книжката на джигит, летял с превишена скорост по улиците в Пловдив

Районният съд в Пловдив призна за виновен 21-годишен младеж,...

От БСП не изключват подкрепа за кабинет

Резултатите от изборите на БСП са слаби и катастрофални....

Опозицията печели изборите в Естония

Опозиционната партия Isamaa спечели най-висок дял от гласовете на изборите...

Украйна и десният екстремизъм – решаващи за вота в Люксембург

С европейските избори, които се провеждат в Люксембург, големите...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg