Слави Трифонов: Заплахите за убийство са нормални в България, но не и към председателя на НС

Views 18466
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Заплахите за убийство са нещо нормално в България. Знам, че звучи абсурдно, но е факт.

Това написа в своя Фейсбук профил лидерът на партия „Има такъв народ“ Слави Трифонов, който признава, че е получавал десетки (вероятно в ролята си на шоумен – б.р.).

Заплахата за убийство към председателя на Народното събрание Ива Митева е нещо по-различно. Тя издава слабост и безсилие на една система, която трябва да си отиде и ще си отиде„, пише Трифонов.

Той прави връзка между получаването на заплахата за живота на председателя на парламента и обявяването от нея, че Законът за НСО е приет (на първо четене – б.р.). Текстовете предвиждат орязване на охраната на част от държавните лица, включително и на главния прокурор Иван Гешев.

Припомняме, че вчера имаше спорове дали е възможно да бъде приет закон с по-малко от 121 депутати.

Според Трифонов това е Закон, който отнема колите, охраната и привилегиите на министри, депутати, прокурори, бивши премиери, както и на техните семейства.

Не мисля, че е случайно„, отговаря си Слави Трифонов.

Двете неща са безусловно свързани. Някои хора искат да си ползват услугите на НСО и НСО да продължат да бъдат преторианци на всяка цена. Но това нещо ще свърши. Няма как. Просто хората не го искат, а властта произтича от хората„, обяснява той.

Според него вчера депутатите от ГЕРБ, ДПС и БСП са искали да бламират тези промени в Закона за НСО, като въобще не се явиха на работа в залата на Народното събрание.

Относно липсата на кворум в правната комисия на парламента днес, той пише, че депутатите на ГЕРБ, ДПС и БСП пак не отидоха на работа и така са блокирали приемането на законопроекта за закриването на специализираните прокуратура и съд.

Специализираните прокуратура и съд ще продължат да съществуват, защото в парламента има специализирали се в тяхното бранене депутати от ГЕРБ, ДПС и БСП. Но не задълго„, заканва се лидерът на ИТН.

Той изтъква, че депутатите от неговата партия са присъствали в сградата на народното събрание и са се регистрирали – вчера бяха на работа и гласуваха промените в Закона за НСО, бяха и на работа днес, за да стартират закриването на специализираните прокуратура и съд.

Има такъв народ“ е от едната страна, а от другата страна са ГЕРБ, БСП и ДПС. Заедно. За пореден път. Неявяването им на работа и бойкотирането на тези изключително важни закони са поредното абсолютно доказателство за съществуването на статукво, което брани своите интереси на всяка цена. Заедно„, пише Трифонов и припомня, че предстоят нови избори.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Петър Димитров

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Каримански: Приемаме актуализацията на бюджета до следващата седмица

Ще приемем актуализацията на бюджета до края на следващата седмица. Работим с пълен капацитет в тази насока. Това каза председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански от ИТН в ефира на bTV. Той бе категоричен, че 370 лева минимална пенсия, което бе прието днес, не е предизборно решение. „То има структурата […]