Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Сигнал до News24sofia.eu! Лекарска грешка едва не уби 22-годишна родилка от Горна Оряховица (ОБНОВЕНА)

22-годишната Николета Витанова, снимка: Facebook

С редакцията на Информационна агенция News24sofi.eu ни се свърза семейството на 22-годишна родилка от Велико Търново, която вместо радост и щастие за новороденото си дете, търпи безхаберие и немърливост отстрана на акушера д-р Сотиров и екипа, с който е изродил малкия Радослав.

Витанова, майка на 22-годишната Николета разказва пред репортерът ни Симон Милков:

Беше петък – 27.07.2021 година. 22-годишната ни дъщеря Николета Витанова, постъпи в отделенето по гинекология на болницата в Горна Оряховица, заради оплаквания от болки в корема и с“разкритие“. Беше в 33-та г.с. Назначиха изследвания, а три дни след консултация с акушер-гинеколога д-р Димитър Сотиров, влезе в операционна зала. Започнаха „уж“ рутинно „секцио“. Това се случва на 30.07. 2021 г„.

Иванка и Димитър Витанови, едвам сдържаха гнева и яростта си, докато разказваха за случилото се.

Бяха категорични, че някой е виновен за състоянието на Николета, която вместо да се радва на току-що роденото си дете, бори болки и търпи поредни хирургични интервенции заради забравена плацента при рутинна операция в „адската“ болница в град Горна Оряховица, заради което родилката, е била на прага на смъртта.

В крайна сметка, малкият ни внук, Радослав е здрав. Слава Богу! Щастливи сме, че поне детето, е добре. Честно казано, след като закарахме Ники в Плевен и поверихме детето си в ръцете на проф. Горчев, просто се успокоихме. Умората ни налегна и някак си изпаднахме в летаргия.„, радва се през сълзи Димитър.

Задържани плацентарни части в матката, това е причината за влошаване състоянието на Николета Витанова. Иначе казано, забравена плацента при приключване на операцията. Само по себе си – рякдо усложнение и се дължи предимно на безхаберие и немърливост, коменират медици.

Димитър Сотиров

Димитър Сотиров. Запомнете това име. Като баща ви го казвам. Този човек, трябва да бъде наказан. Разбрахме, че е пред пенсия и това е причината „да убива“ все още. Докторе, в тази държава все още има живи хора, които да ви потърсят отгорност. Ние, няма да се спрем, докато не се видим в съда, за да получите полагащото ви се „благодаря“, че едва не убихте дъщеря ми…„, ядосва се Димитър, докато показва на екипа ни снимки на дъщеря си, в деня на разждането.

Иванка, продължава да разказва за случилото се с гняв:

Роди се Ради, а часове след операцията и уверенията на Сотиров, че всичко е наред, Ники не се чувстваше добре. Оказа се, че има и температура. 38,5 градуса, която не смъкваше с дни. Питахме какво се случва и на какво се дължи това, но така и не разбрахме. Не изтърпяхме отношението и най-вече в нас нещо „крещеше“, че трябва да махнем Николета от тази болница. По най-бързият начин. Самата тя, не издържаше и молеше да потърсим друго място за лечение. Минахме и през Велико Търново и спешният център там. „Който е израждал дъщеря ви, той да си я преглежда“… Това бяха думите на докторката, която „хуманно“ се обърна към мен, когато съобщихме къде е родила Ники. Не помяна имената й. Бях бясна. Тогава вече се принудихме да потърсим помощ в град Плевен. Просто беше ясно, че в търновската болница не сме желани. Стигнахме до Болница „Св. Марина“ и попаднахме в ръцете на истински професионалисти. Наистина! Не го казвам, защото там е било нашето „спасение“ или защото благодарение на Вас, намерихме помощ. Всъщност тези хора спасиха дъщеря ни и дадоха възможността тя да може да прегърне детето си и да бъде достойна майка. Ако ще мъничко бяхме забавили Ники, в опити да намерим помощ, просто тя нямаше да оцелее„.

Снимка: архив Информационна агенция News24sofia.eu / Иван Георгиев

Майката беше доста притеснена и разстроена при първата среща с екипа ни. Бяха в безизходица от липсата на информация. Потърсих за съдействие, проф. Костадин Ангелов, в качеството ми на журналист, който веднага откликна на молбата ми да се помогне на семейството.

Тази история има щастлив край. Николета е добре. Към днешна дата се намира в хирургичното отделение на плевенската болница „Св. Марина“, без опасност за живота. Детето й Радослав, е при таткото, който полага грижи за сина си. Факт е, обаче, че някой някъде не си е свършил докрай работата и е „зашил“. Факт е, според нас, че е налице „лекарска грешка“ острана на екипа от МБАЛ „Св. Иван Рилски“, град Горна Оряховица. Както и акушер гинеколога Димитър Сотиров. Семейството й е твърдо решено да докаже грешката ,която едва не уби първородната им дъщеря-вече майка. Както и да търсят правата си по съдебен ред.

Тук е момента, в който трябва да се разграничим от „политиката“. За нас като медия, беше важно да помогнем на това семейство и на двама родители, които не знаеха какво да правят. Човешкият живот е важен! Екипът на „Шибанистан“ и News24sofia.eu, заставаме плътно зад семейство Витанови и ще направим и невъзможното да покажем истината. Очакавайте развитие по тази тема, както реакции и коментари на лекарите от Горна Оряховица и на какво се натъкна репорта ни Симон Милков, през рубриката „Шибанистан“. Съвместно с News24sofia.eu.

spot_img

Реклама

spot_img
Репортер по темата: Симон Милков
Репортер по темата: Симон Милков
Симон Милков, е 30-годишен журналист на свободна практика. По свой начин, непредубедено и свободно представя "СимоТека" и рубриката набираща голяма популярност в социалните мрежи " #Шибанистан ".

Още от рубриката

The Hill: Русия изпусна момента за голям пробив на фронта

В момента Русия използва всички свои сили, за да...

Байдън: Студентите могат да протестират, но не и да правят безредици

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че студентските демонстрации...

Скупщината подкрепи новото правителство на Сърбия

Скупщината - парламентът на Сърбия, одобри новото правителство, оглавявано...

„Галъп“: Църквата ни традиционно се ползва с високо доверие

Църквата е сред институциите, които традиционно се ползват с...

Кои са възможните кандидати за нов Патриарх?

За втори път в най-новата ни църковна история ще...

Русия излага трофейни западни оръжия от Украйна преди 9 май

Западни танкове и военна техника, заловени от руските сили...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Зоран Миланович: Добре, че е България, за да не сме на дъното в ЕС

Хърватия е на дъното в Европейския съюз. Под нас...

Росица Кирова против профанизирането на НС с ненужно говорене

Заместник-председателят на парламента Росица Кирова очаква и се надява...

Великобритания повдигна обвинение на полицай, подкрепял „Хамас“

Обвиниха полицай в терористично престъпление във Великобритания, след като...

Депутатът Стоян Георгиев вече не е част от ПП

Депутатът от ПП-ДБ Стоян Георгиев вече не е част...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img