https://www.gerb.bg/bg

Съдът насрочи делото за убийството на Евгения Владимирова за 17 януари

Снимка: БГНЕС

Софийски градски съд (СГС) няма да връща делото за убийството на Евгения Владимирова на прокуратурата, тъй като прецени, че не са допуснати нарушения в обвинителния акт, съобщават от Софийска градска прокуратура.

Това стана ясно на разпоредителното заседание на съда по делото за жестокото убийство на жената. СГС насрочи разглеждане на делото по същество за 17 януари.

Припомняме, преди месец за убийството на 33-годишната Евгения Владимирова, Софийска градска прокуратура повдигна обвинение на 36-годишният й мъж Орлин Владимиров и неговия 60-годишен баща Пламен Владимиров. , Евгения Владимирова бе обявена за издирване, след като е била в неизвестност от 13 октомври 2021 г., а по-късно тялото й бе открито във водоем до София.

СГС остави в ареста Орлин Владимиров, чиято мярка за неотклонение е взета на 15 ноември 2021 г. и остави в сила мярката спрямо Пламен Владимиров- парична гаранция. По думите на майката на Евгения в момента свекърът й е на свобода срещу 5000 лева.

Съдът конституира като граждански ищци и частни обвинители майката, бащата и брата на Евгения Владимирова. СГС прие за съвместно разглеждане граждански иск за причинени неимуществени вреди на малолетното дете на убитата.

Преди разпоредителното заседание близки и приятели на Евгения се събраха пред Съдебната палата в София на мирен протест. Техните искания са за справедлива присъда, а именно доживотен затвор за извършителите.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Жертви и ранени при сблъсък между лодки в Канада

Причините за инцидента се изясняват

МОН е изплатило обещаните 39 млн. лв. по сметките на университетите

Министерски съвет е приел и двете постановления за допълнително...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Правителството изплати 5000 евро на млада футболистка, лишена от право да се състезава

Българското правителство одобри едностранна декларация за изплащане на обезщетение от...

Политолози очакват до 8 партии в 50-ото Народно събрание

Политологът проф. Светослав Малинов заяви, че ПП-ДБ се борят...

КС отказа да отмени прекратяването на концесията на Лукойл за „Росенец“

Конституционният съд единодушно отхвърли искането на президента Румен Радев...

Шефът на Столичния общински съвет търси виновниците за края на Симеоновския лифт

След години на престъпно бездействие от страна на тогавашните...

ДФЗ дава 13 млн. лева на производителите на картофи, черупкови плодове и гъби

Управителният съвет на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) реши да...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg